Szerencsére már egyáltalán nincsen korrupció Magyarországon

Szerencsére már egyáltalán nincsen korrupció Magyarországon

Ezt az állami szervek vezetői állapították meg egy tanácskozás keretében.

credit-india-today.jpg

November 27-én összeült több jeles állami fenntartású intézmény vezetője,  hogy megünnepeljék a korrupcióellenes állami fellépésről szóló első nyilatkozat aláírásának kilencedik évfordulóját. Az esemény résztvevői olyan fontos személyiségek voltak, mint Pintér Sándor belügyminiszter, valamint a Gazdasági Versenyhivatal, az Állami Számvevőszék, Az OBH, a Legfőbb Ügyészség, a Kúria, a Magyar Nemzeti Bank és a Közbeszerzési Hatóság vezetőségi tagjai. Ezek azok a hivatalok, amelyeknek egymástól való függetlensége az egyik alapja az államszervezet tiszta működésének – és itt most ne is pazaroljunk el több szót arra, hogy a fent említett intézmények vezetői közül ki milyen körülmények között jutott a hivatalához. Vannak, akik nemcsak egyenlőbbek, de függetlenebbek is, mint mások.

A meghívott vezetők mindannyian hozták az elvárt formát, és hatalmas sikerekről számoltak be. Összefoglalóikból világosan kiderült, hogy Magyarországon gyakorlatilag nincsen korrupció. Az, hogy a hírek ennek ellentmondanak, egy cseppet sem zavarta meg az érzékelésüket. Ami nem is csoda, hiszen ami az egyik oldalról összeesküvésnek látszik, az a másik oldalról gyümölcsöző összefogás. Ami az egyik oldalról lopásnak tűnik, az a másik oldalról célszerű forrás-átcsoportosítás. Ami az egyik oldalról a közpénzek lenyúlásának rendeleti szintű felmentésének tűnik a járványhelyzet miatti intézkedésekbe csomagolva, az a másik oldalról a nemzet vagyonának áttekintése és rendszerezése válság idején.

img_4364.jpg

Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke külön kihangsúlyozta, hogy mekkora szerepet kapott a közelmúltban az átláthatóság és a tisztességes verseny. Legfontosabb alapelvnek nevezte meg, hogy hivatala mélyen elkötelezett a közpénzek hatékony felhasználása iránt. Ehhez csatlakozva mondta el a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Rigó Csaba Balázs, hogy a GVH személyes példamutatással jár elöl, hiszen minden egyes beszerzésük nyílt versenyben dől el. Az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László felhívta a figyelmet, hogy még a járványveszély sem tudta megingatni hivatalának törekvését, amivel a közszférát igyekszik egyre biztonságosabbá tenni, és a gazdaságot kifehéríteni.

Most, hogy kiderült: minden a legnagyobb rendben van, csak emlékeztetőül néhány apró tény az elmúlt egy hónap híreiből a végre teljesen korrupciómentes Magyarországról:

  • A gazdaságélénkítő csomag idegenforgalmi vállalkozásokat segítő kerete jelentős részben Mészáros Lőrinc szállodáihoz került
  • Piacra dobtuk a tavasszal vásárolt lélegeztetőgépek egy részét, bontatlan gyári csomagolásban
  • Két kilométer földutat kilencvenmillióból újítottunk fel, és ünnepélyes átadást is szerveztünk hozzá
  • a külügyminiszter mindenhová annyira siet, hogy csak helikopterrel érhet oda időben
  • Orbán Gáspár szakkollégiuma több, mint hatvanmillióért kaphatott épületet a belvárosban
  • Mindeközben kilencszáz milliárd forint hitelt vett fel az állam adósságainak enyhítésére

Szerencsére mindez teljesen nyomonkövethető, és látható, hogy a nemzet épülését szolgálja. A tisztességes verseny lényege végülis az, hogy a legrátermettebb nyerjen, és ha valaki annyira tehetséges, mint Mészáros Lőrinc, az igazán nem az ő hibája: égi adomány, amelyet bűn lenne nem kamatoztatni. A kevésbé tehetségeseknek pedig még mindig ott a a lehetőség, hogy a megfelelő családba házasodjanak. Minden érdek nélkül, tiszta szerelemből, korrupciómentesen.

Facebook Comments