Váratlanul hazudott egy bődületeset a kormánypropaganda Baranyi Krisztináról

Váratlanul hazudott egy bődületeset a kormánypropaganda Baranyi Krisztináról

Ez a döbbenetes botrány. bk_1.jpg

Hétfőn délután a Kesmához tartozó – és a néhány azon kívüli kormánypárti – orgánumok mindegyike, a Mandinertől a Magyar Nemzeten át a megyei lapokig címlapon, vezető hírként közölte a nagy leleplezést, amely szerint Baranyi Krisztina, a fővárosi IX. kerület ellenzéki polgármestere “önmagából kikelve zsidózott” volna.

Ennek bizonyítékául a TV “Tények egy 17 másodpereces hangfelvételt közölt, amely szerint Baranyi kiejtette a száján azokat a szavakat, hogy “rohadt, szemét zsidó befektető”.

A ferencvárosi polgármester azonban a Facebookon közölte az idézet teljes kontextusát, ami szerint azt mondta, 

Tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk, viszont a rohadt szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméteren többet. Ugye?

Amiből az látszik, hogy Baranyi éppen nem zsidózott, hanem – okkal vagy anélkül – ironikusan és szarkasztikusan maga gyanúsította meg antiszemitizmussal azokat a kerületi képviselőket, akik szerinte a befektető – vélt – származása miatt nem akarták megszavazni egy telek eladását a szomszédnak.

Tehát a mondat a tökéletes ellenkezőjét jelenti valójában.

A kormánypropaganda azonban a tőle megszokott tökéletes összhangban, mintegy a karmester intésére, kiragadta a mondatot a kontextusából, és ellenkező értelmet tulajdonított neki. Az őket vezénylők alighanem jól tudják, hogy

  • a célközönségük nemhogy a hangfelvétel 17 másodpercét nem hallgatja meg, de még az arról beszámoló cikkecskéket sem olvassa el.
  • Ezért aztán nekik éveken át le lehet írni, hogy a “zsidózó Baranyi Krisztina”.

Nb. ezekben a cikkecskékben csak annyit írtak, hogy van egy hangfelvétel a baloldal döbbenetes antiszemita botrányáról, de nem idézték a mondatot, mert talán még az olvasóik is látták volna, hogy ez egy kitalált kamu és műbotrány, nettó hazugság.

Az ezt felplankoló kormánymédiát egyébként az adófizetők – benne a többségi ellenzéki szavazók – pénzéből tartja el a NER, Orbán Viktor a központosító alapítvány (a Kesma) létrehozását 2 éve külön kormányhatározatban engedélyezte, és minősítette 

nemzetstratégiai jelentőségűnek.

Ha valami, hát ez az igazi, döbbenetes botrány, nem az, amit Baranyi mondott.

Facebook Comments