Vádat emelt az ügyészség Boldog István ellen

Vádat emelt az ügyészség Boldog István ellen

“A korrupció Magyarországon semmivel sem elterjedtebb, mint Ausztriában, Franciaországban vagy Németországban.”
biov.jpg

  • Mengyi Rolandot, aki 2010-2018 között volt a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője Tiszaújvárosban tavaly szeptemberben ítélték 4 éves börtönbüntetésre, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt, aminek letöltését idén januárban kezdte meg.
  • Simonka György ellen, aki 2010 óta a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője Orosházán, még tavaly októberben emelt vádat az ügyészség, 32 társával közösen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt.

Most pedig az közölték:

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Boldog szintén a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője 10 éve.

A vádirat lényege szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

A KNYF az ügyben kilenc személy ellen emelt vádat, akik közül Boldog István és Fehér Petra – korábban a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője –  közszereplő.

A vádemeléssel az ügyészség gondosan megvárta a parlamenti szezon végét.

Boldog ugyanis egyike a 133 bátor embernek, akik a Fidesz-KDNP kétharmadát biztosítják az Országgyűlésben. Az ő és Simonka – aki több mint egy éve szabadlábon védekezhet – szavazatai nélkül nem sikerült volna decemberben beleírni az alaptörvénybe, hogy

  • az egyedülállók és a melegpárok nem fogadhatnak örökbe gyereket,
  • nem közpénz, amit az állam már kifizetett vagy be sem szedett.

Az eset fényesen illusztrálja Orbán Viktor igazát, aki éppen előző nap nyilatkozta azt a német Welt am Sonntagnak, hogy

a korrupció Magyarországon semmivel sem elterjedtebb, mint Ausztriában, Franciaországban vagy Németországban.

Korábban az is mondta, a korrupció német nyelvterületen egyenesen nagyobb, mint Magyarországon.

Nyilván, mert ott is szokásos, hogy a kormányfők gyerekkori barátai alig néhány év alatt több milliárd eurós vagyonra tesznek szeret, továbbá, hogy

sorozatban derül ki kormánypárti képviselőkről, hogy bűnszervezetet működtettek.

Boldog (valamint Simonka és Mengyi) amúgy joggal kifogásolhatja az eljárást, mert ők semmit egyebet nem tettek, mint megvalósították a kormánypártok célkitűzéseit.

Néhány éve Lánczi András ideológus – aki szolgálataiért egy egész egyetemet kapott hűbérbe a kormánytól – árulta el, hogy

Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.

(Kép: Boldog István/Facebook)

Facebook Comments