Ha magyar vagy, bántalmazó kapcsolatban élsz a saját kormányoddal

Ha magyar vagy, bántalmazó kapcsolatban élsz a saját kormányoddal

Ha magyar vagy, bántalmazó kapcsolatban élsz a saját kormányoddal

A pszichológiai szakirodalom szerint akkor beszélhetünk bántalmazó kapcsolatról, ha az együttélő felek között tartósan alá- fülérendeltségi viszony alakul ki, és az egyikük folyamatos diszkomfort érzést él át, miközben a másik a lehető legtöbb területen (fizikailag, érzelmileg, anyagilag) átveszi fölötte az irányítást, és nem engedi, hogy ez a helyzet megváltozzon. Vannak bizonyos jellemzők, amik figyelmezetnek arra, hogy egy ilyen kapcsolat áll fenn vagy van éppen kialakulóban. A magyar nép és jelenlegi kormánya közötti kapcsolatban ezeknek a jellemzőknek a legtöbbje felfedezhető. 

Bántalmazás áldozata vagy, ha a másik fél:

Lekicsinylő jelzőkkel illet

Kedves olvasó, te magyar ember vagy, vagy csak asszonyság? Keresztény-konzervatív, vagy libernyák? Nevelsz-e közjószágokat otthon? Rendes foglalkozásod van, vagy csak borostás, kockásinges bölcsész vagy? Életcélod-e, hogy családod legyen, vagy nemzetáruló, karrierista szingli vagy?

Megakadályozza, hogy nem tőle eredő információkhoz juss

Bár még mindig azt halljuk, hogy a médiában nyomasztó a baloldali, liberális túlerő, épp most kényszerül kizárólag online érbe költözni az utolsó olyan rádióadó, ami nyíltan kormánykritikus hangot mer és képes megütni, ellentétben a már bekebelezett, megszüntetett vagy megfélelmített társaival. Az elérhető napi- és hetilapok között nagyítóval kell keresni független hangot, és a kereskedelmi csatornák legfőbb hirdetője maga az állam. 

És ne feledd: ha rossz leszel, elveszik tőled az Internetet. Úgyhogy viselkedj szépen!

Az életed fontos döntéseit ő akarja meghozni

Mióta a család- és gazdaságvédelmi programok elindultak, nehéz úgy gyereket szülni, családi autót venni, megházasodni vagy akár lakást felújítani, hogy fel ne derengjen a háttérben Novák Katalin mosolygó arca. Hitelügyintézésnél, de még házasságkötésnél is előbbre kerülhetsz a sorban, ha CSOK-ra pályázol, a hagyományos néhány hetes ügyintézési idő hirtelen lerövidül. 

Az iskolaválasztás, továbbtanulás lehetőségei is egyre szűkülnek, kivéve, ha pont ugyanazt szeretnéd, ami épp a kormányprogramban szerepel. Akkor úgy érezheted, hogy rengeteg lehetőséged van: miközben valójában egyféle dologból választhatsz, többféleképpen csomagolva. 

Stresszhelyzetben türelmetlen és kapkod, nem hoz racionális döntéseket

A járványhelyzet jól megmutatta, hogy melyik országnak van valóban határozott, konkrét vezetési elképzelésekkel rendelkező kormánya. Így az is rögtön kiderült, hogy nekünk milyen jutott. Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, a szervezetlen, átgondolatlan, utólag sokszor korrigált járványügyi intézkedések adtak egy képet arról, mennyire képes VALÓBAN megvédeni minket az a miniszterelnök, aki saját bevallása szerint éjjel-nappal a biztonságunkért aggódik, és naponta győz le képzeletbeli ellenségeket. 

Féltékeny és csak magának akar

A Gonosz Nyugat vívmányai mindaddig rémisztőek és üldözendők, amíg ki nem derül, hogy van bármilyen magyar vonatkozásuk. A COVID-vakcinák fejlesztése során a magyar miniszterelnök mindaddig lekicsinylően beszélt a Pfizer-Biontech oltóanyagáról, és dicsőítette az orosz kutatásokat, amíg fel nem merült Karikó Katalin neve. Azóta a Pfizer-Biontech vakcinában azért kell megbíznunk, mert “magyar ész van benne”.

A saját értékrendje szerinti, irreális elvárásai vannak, megmondja, hogy gondolkodj és érezz

A kormány weboldalán néhány hetente váltakozva mindig központi helyen, kiemelve olvasható a miniszerelnök egy-egy bölcs mondása. Ezek kivétel nélkül iránymutatást is tartalmaznak arra vonatkozóan, hogyan illik egy magyarnak viselkednie.

Mint például:

Esetleg:

Ha te nem így érzel, sürgősen tarts önvizsgálatot!

A fizikai erőfölényét fitogtatja

A péntek reggeli rádióinterjúk alapján minden magyar jól tudja, hogy a mi miniszterelnökünk olyan fickó, aki pálinkát iszik víz helyett, fél kézzel is lenyom akárhány libernyákot, és simán kibír egész éjszakás megbeszéléseket, mert az életének nagy részét sportöltözőkben töltötte. Fürkészei és portyázói vannak, akiknek csak ő parancsol.A fiúgyermeke katonatiszt, és a beosztottjai vadászni járnak. Soha senki nem nyilatkozta még a kormánytagok közül, hogy szereti a klasszikus zenét, kortárs lírát olvas vagy meghatódott valamin. Ez mind a gyengeség jele. 

Ő maga is bántalmazott volt, és valójában retteg

Érdemes felidézni azt az interjút, ami a fiatal, ígéretes tehetséggel, Orbán Viktorral készült, és amelyben elmeséli, hogy az édesapja rendszeresen megverte egészen apró dolgokért is. Az a lázadó fiatalember azóta visszatalált ehhez a mintához, és hűen követi azt – csak éppen nagyban játszik.

Amiben most élünk, az egyfajta aszimmetrikus kapcsolat. A ragaszkodás, amit a kormánypártra makacsul szavazók éreznek, még akkor is, ha időnként elismerik, hogy nincs minden rendben, sokszor nem meggyőződés, hanem traumás kötődés. A “régen sem volt jobb”, “az előzőek is loptak”, a “ha ezeket elküldjük, ki lesz helyette”, klasszikus társfüggő mondatok. 

A kérdés már csak az: miért, és meddig vagyunk hajlandóak egy bántalmazó kapcsolatban élni?

Facebook Comments