Valaki elméletben, kétszer is felrobbantott egy CBA-üzletet

Valaki elméletben, kétszer is felrobbantott egy CBA-üzletet

Történt ugyanis, hogy elindultam szép hazámból: egyenesen a kies XVIII. kerület felé, aholis az 50-es villamos csodálatosan hangzó, “Villanytelep” névre keresztelt megállójában azt kellett észrevennem, hogy a rendőrség munkavállalói a hatalmas CBA “Prima” üzlet előtt, nagy erőkkel, nem csinálnak semmit sem. 

Így leszáltam “segíteni” nekik, nagyjából fél egykor. 

Abban a pillanatban engedték be a vásárlók – szerencsére – nem túl népes csoportját, így könnyen kitalálhattam a tényálladékot. Bombariadó esete forgott fent. 

Pompásan behaladtam kérdezősködni és előre is elnézést, de a végén úgy gondoltam, nem jöhetek ki üres kézzel, iziben vettem egy valóban felejthető minőségű tepertős pogit. 

cb.jpg

Egy igen segítőkész alkalmazott-hölgytől megtudtam, hogy valamivel fél tíz előtt történt a bombariadóval fenyegető telefon, de ez semmi: a tegnapi napon nem sokkal zárás előtt, történt egy másik bejelentés. Tehát bő fél napon belül, két bombariadót is jelentettek. 

Lehet lázadni a mocskos CBA és az ő sz@r boraik ellen, lehet őket kiválóan bojkottálni, de álljunk meg egy szóra. 

A bombariadó több okból sem lehet megoldás. 

Költség+sitt

A bombariadók költsége általában meghaladja az egymillió forintot. (Rendőrök, kutyusok, tűzszerészek, benzinpénz, cigipénz, fánkpénz…)

Természetesen ez az összeg annál terebélyesebb, minél nagyobb területet kell átvizsgálni, a költséget pedig a bejelentőre terhelik, hiszen nyomozást minden esetben kezdeményez a rendőrség. 

Jó, jó. Magyar rendőrség. De ne legyen kétségünk affelől, hogy a bombariadóval fenyegető kreténeket, általában azért eléggé gyorsan beazonosítják és elfogják a jó kékjeink. 

Ráadásul nem csak fizetnie kell, hanem a sittet is megreszkírozhatja az elkövető – természetesen. 

Elvi kérdés

Az Egyenlítő Blog és én magam is, maximálisan támogatjuk a CBA elleni bojkottot. Kell is. 

nuke.png

De a bombariadóval fenyegetőzés a fenti okokat leszámítva azért sem lehet célravezető, mert a CBA-hálózatot csak úgy kedvelő, esetleg agyhalott fogyasztók nyugodt szívvel kijelenthetik: “micsoda mocskos csőcselék!” 

(Már ha nem a bojkottot ellenzők okoskodták ki ezt az egész herce-hurcát – de konteókba inkább ne bocsátkozzunk.)

Na. 

Ezt, semmilyen körülmények között nem lehet nekik megengedni, (sánta) lovat adni alájuk. 

Adó

Azt se felejtsük el, hogy amennyiben nem találják meg a betelefonáló szerencsétlent, az eset költségvonzatait, bizony az államkasszából fizetik. Vagyis az adófizetők pénzéből. 

Kell ez? 

Nem.

Pont emiatt – is – emeljük fel a hangunkat?

Igen. 

Akkor meg? 

Bojkott! 

Tessék 2015 január elsején itt lenni, addig lehetőleg semmit sem vásárolni az üzleteikben: még egyetlen darab, tepertős pogit sem.  Semmilyen más eszköz nem megengedett, azt “hagyjuk meg” többek között a kormánynak.

Facebook Comments