Valóban sikerült azonosítani a Kurucinfó hírhedt holokauszttagadó szerzőjét?

Valóban sikerült azonosítani a Kurucinfó hírhedt holokauszttagadó szerzőjét?

A sok szálon főként a Jobbikhoz kötődő Kurucinfo szélsőséges, rasszista és nem egyszer holokauszttagadó szerzőjét, „Perge Ottót” azonosította a Hatmillió Lélek Hangja nevű amerikai civil szervezet. Az Egyenlítő blogon megjelent cikkünk (Gimnáziumban tanít történelmet a kurucinfós holokauszttagadó) szerint Zábori László középiskolai tanár, történész, az evangélikus gyűjtemény levéltárosa Perge valódi neve és a cikkek valódi szerzője.

Ezután Zábori a következő üzenetet küldte blogunknak a Facebookon:

„Tisztelt Szerkesztőség! Az Egyenlítő blogon megjelent egy személyemet rágalmazó, hazug írás, amely szerint én, Zábori László, azonos lennék a Kuruc. info nevű weblap egyik szerzőjével. Az állítás hamis, súlyos rágalmazás, és semmi alapja nincs. Nem tudom, honnan szedték ezt az infót, de nem igaz. Kérném, azonnal távolítsák el a cikket, mert a hamis rágalmazás bűncselekmény.
Zábori László”

Ezek után ismét feltettük a kérdést a Hatmillió Lélek Hangja szervezet képviselőjének, hogy egészen biztosak-e állításukban. A válasz ismét igen volt.

Perge = Záborival.

zaborilaszlo.jpgRáadásul Zábori saját nevén is jegyez cikkeket, és ezek kifejezései, szófordulatai, érvelési technikája felettébb emlékeztet Pergéére.

Korábban az Egyenlítő blog már foglalkozott a Kurucinfó ügyeivel. Áprilisban szintén a Hatmillió Lélek Hangja információira hivatkozva írtuk meg, hogy a Kurucinfó mögött sejtett Varga Béla, aki ellen az Egyesült Államokban eljárás folyik, minden valószínűség szerint Kanadába szökött

Miután fejére „vérdíjat” tűztek, azaz az elfogató parancs mellé viszonylag magas jutalmat jelöltek meg a kézrekerítőnek, az sem kizárt, hogy a magyar állampolgárságát megtartott Varga és felesége, Pesti Judit, esetleg Magyarországra próbál menekülni. (Pestit többek között csalás gyanúja miatt is keresik.)

Elképzelhető, hogy a Varga és felesége után kutató

amerikai hatóságok jutottak Perge-Zábori nyomára is.

Varga ugyan eleinte olyan szerverszolgáltatóknál jegyeztette be a Kurucinfót, amelyek nem adnak felvilágosítást a tulajdonosról, így egy ideig titokban maradhatott a személye, ám később ő is lebukott. Többek között civil szervezetek, illetve újságírók voltak azok, akik nyilvánosságra hozták kilétét.

És akik eddig dolgoztak az ügyön, itt nyilván nem álltak meg.

A magyar hatóságok ugyan eddig nem sokat tettek a Kurucinfó ellen – egyebek közt arra hivatkozva, hogy amerikai szervereken fut –,  ám ha a szerzőt azonosítani lehet, akkor felelősségre is vonható, nemcsak azért, mert ezek szerint magyar állampolgár, hanem mert tettét Magyarországon követte el.

A BTK 269/C pontja szerint

„Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, büntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Meglátjuk, hogy most, már információk birtokában, lépnek-e valamit a magyar hatóságok.

Facebook Comments