Szellőztess Orbán után!

Szellőztess Orbán után!

Az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF állítólag vizsgálja a miniszterelnök vejének korábbi üzleteit. Nevezetesen, hogy nevezett Tiborcz István volt cége nem nyomta-e meg egy picit a cerkáját, amikor a számlátkiállította. Esetleg azt is, hogy miért éppen ő kapta meg a legzsírosabb üzleteket.

A vizsgálat komoly dolog, és csak remélni tudjuk, hogy valami kiderül.

orbtib.jpg

Távol álljon tőlem, hogy megelőlegezzem a vizsgálat eredményét, mert tényleg könnyen elképzelhető, hogy a Tiborcz fiú valóban csak a saját lábán áll, és csak véletlenül nyert mindig ő, amikor indult egy pályázaton. És nyilván az is csak buta városi pletyka, hogy akadt olyan önkormányzat, amelynek ugyan nem különösebben volt szüksége a közvilágítás korszerűsítésére, de

magasabb helyről felvilágosították őket, hogy tévednek,

mert igenis, elsősorban és legjobban új világítás kell nekik.

És azóta ott olyan világos van, hogy csuhaja. Ezt nyilván minden vizsgálat megállapítja.

Az, hogy a pályázat elég ügyesen volt kiírva, vagy hogy a kiíró maga is esetleg érdekelt lehetett abban, hogy a vej cége győzzön, ugyan, már. Más balkáni ország is van az unióban.

Amíg Orbán van, addig lesz itt ilyesféle ügy. Az is jaj de érdekes, hogy a Simciska-féle Közgépet éppen most zárták ki 3 évre a közbeszerzésekből. Nahát, nahát.

Szóval, amig Orbánt el tetszenek nekünk nézni, amíg

mi elnézzük, hogy itt egy Orbán legyen, addig mindig belengi a korrupció szaga a közpénzek költését.

Ideje lenne már szellőztetni.

D.J.

Facebook Comments