Csökönyös szamárként ragaszkodik az ügyészség a nem létező vádakhoz

Csökönyös szamárként ragaszkodik az ügyészség a nem létező vádakhoz

A BKV-per, komolyan mondom, egyre szürreálisabb. A maffiafilmbe illő vádak és a jogi horrortörténet után az ügy lefolyása most egyre inkább egy állatmesére kezd hasonlítani. Az ügyészi perbeszéd során, Homonnai János ügyész teljesen úgy viselkedik, mint a tanmeséből jól ismert csökönyös szamár, akinek

mondhat bárki bármit, csak nem tér jobb belátásra.

donkey.jpg

A vádbeszédben Homonnai végre valahára elismerte, hogy hibákat követett el a nyomozás során. Ennek ellenére mégis csökönyösen ragaszkodik olyan vádpontokhoz, amik meg sem születhettek volna, ha az ügyészség nem követi el ezeket a hibákat. Az ügyészség még mindig foggal-körömmel ragaszkodik a nokiás doboz vádponthoz is, holott ezt már semmi sem indokolja.

  1. Először is ez a vád kizárólag Balogh Zsolt ellentmondó vallomásain alapszik, aki anno kényszervallatás során mondott terhelő dolgokat Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre. Csak azért találta ki a nokiás dobozt, hogy őt ne zárják börtönbe. – ÜGYÉSZI HIBA!

  2. Kicsikart hamis vallomását Balogh azóta már több ízben is visszavonta. (Legelőször három éve, legutóbb pedig 2015 márciusában.) Sőt, bocsánatot is kért a hamis vádak miatta Hagyótól. ÜGYÉSZI HIBA!

  3. Végül már az ügyészség is kénytelen volt belátni, hogy nem bizonyítható a nokiás doboz létezése. Az utolsó vádirat-módosítás mégis csak az egyik nokiás dobozt vette ki a vádból. (Jó lenne tudni, hogy ha az ügyészség az egyik 15 millióban nem hisz, akkor a másikban miért igen?ÜGYÉSZI HIBA!

  4. Ezenkívül érdemes arra is emlékezni, hogy a nyomozás alatt egyszer sem hallgatták ki azt a cégvezért, akitől az állítólagos nokiás dobozba pakolt pénz származott. ÜGYÉSZI HIBA!

Egyszóval az ügyészség hiába próbálja teljesen kifordítani a BKV-ügy eseményeit Balogh labilitására és valamiféle vádlottak közötti “összeesküvésre” hivatkozva. A tény az tény marad:

a nokiás doboz csak kitaláció, és az ítéletnek is ez alapján kell majd megszületnie.

Facebook Comments