Ez bizonyítja: rendszerszintű a korrupció Magyarországon

Ez bizonyítja: rendszerszintű a korrupció Magyarországon

etolaj.jpg

Szóval az történt, hogy az elsőfokú bíróság az amerikai vesztegetési-kitiltási ügyben hozott ítéletében kimondta:

1. az amerikaiaknak igazuk volt, amikor korrupció miatt kitiltottak néhány magyar kormánytisztviselőt és kormányhoz közel álló gazdasági szereplőt az Egyesült Államokból,

2. az ügyészség, amely szerint csak színlelt vesztegetés történt, nem tett meg mindent az ügy felderítésére.

Magyarul: egyfelől a bíróság kimondta,

az ügyészség nem üldözi, hanem fedezi a gazdasági bűncselekményeket.

Persze csak akkor, ha abban kormányzati, fideszes, jobboldali szereplők érintettek. Arról, hogy ez nem valami szerencsétlen véletlen, hanem rendszerszerű működés, a B1 blog is írt Mi vagy ki tartja hatalomban az Orbán-rezsimet? címmel.

  • Ha az ügyészségen múlt volna, az egész ügyről nem is tudnánk.
  • Az amerikaiak csak a magánszemélyeket értesítették arról, hogy nem kapnak vízumot.
  • Ha a Századvég nem olyan arrogáns, hogy ezt nyilvánosságra hozza az akkori lapjában, a mai Magyar Idők nevű Fidesz-lapban, akkor nincs kitiltási ügy.

Az ügyészség nem indított eljárást a feljelentésre, és amikor már akkora volt a botrány, hogy nem volt más választásuk, akkor is megpróbálták elleplezni a valódi tettesek kilétét, és a strómanszerű közvetítőt tették meg fő felelősnek.

Továbbá az, hogy a vesztegetési pénzt kérők (akárkik is voltak) be tudták váltani a fenyegetésüket, és adóhivatali eljárást tudtak intézni az ellen a cég ellen, amelyik nem volt hajlandó kifizetni az védelmi pénzt, azt is bizonyítja, hogy a zsarolók összefonódtak a magyar államigazgatással.

Tehát az államigazgatás jelentős része érintett korrupciós ügyekben vagy egyéb gazdasági bűncselekményekben. Nem is akármelyik része. Nem is az az igazán lényeges, hogy kik álltak a közvetítő mögött (a századvégesek vagy sem), hanem hogy azok mögött kik álltak.

A szálak a Századvégnél is messzebbre (magasabbra) vezetnek.

Mert akárkik álltak a közvetítő mögött, ahhoz, hogy bezsebelhessék a kétmilliárdot, szükségük volt kormányszintű kapcsolatokra.

A kétmilliárd forintért a vesztegetési pénzt kérők (illetve nevükben a közvetítő) azt vállalták, elintézik, hogy 27-ről 5 százalékra csökkenjen az étolaj áfája. Ez azonban másképpen nem lehetséges, csak akkor, ha ebben támogatja őket

  • a gazdasági minisztérium,
  • a kormány,
  • a parlament többsége, azaz a Fidesz és KDNP képviselői.

Tehát ha a bíróságnak igaza van abban, hogy a felfüggesztett börtönre ítélt vádlott csak közvetítő volt, hogy nem színlelt, hanem valódi vesztegetésről van szó, akkor az szükségszerűen érinti a magyar államigazgatás felső vezetését, az Orbán-kormányt és a Fidesz-KDNP-t egyaránt.

Nem mintha ezt eddig nem tudtuk volna, de most már bírói ítélet van arról, hogy valóban

maffiaállam van Magyarországon.

Legalábbis 2014-ben az volt (ma már nem tűrik a korrupciót). Csak ez valamiért nem zavart kb. kétmillió választót, akik elegen voltak ahhoz, hogy hatalomban tartsák ezt a rezsimet.

 

Facebook Comments