4 ember, aki úgy megvédte Bayert, hogy a fal adta a másikat

4 ember, aki úgy megvédte Bayert, hogy a fal adta a másikat

lazbay.jpg

Azt nyugodtan mondhatjuk, közfelháborodást keltett, hogy a Magyar Hírlap rasszista, uszító publicistáját kitüntette az Orbán-kormány. Ezzel ugyan elismerték, hogy nem taszítják, inkább vonzzák őket a Bayer által terjesztett eszmék. Eddig négy 5 6 ember,

  • Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa,
  • Kenyeres István biotudós,
  • Rózsa Péter újságíró
  •  Tóth Bálint matematikus
  • Polgár András közgazdász

jelentette be, hogy Bayer elismerése miatt visszaadja a beszennyezett kormánykitüntetést. (UPDATE: azóta Péter Vladimir szobrászművész is visszaadta.)

Lázár miniszter azzal indokolta Bayer kitüntetését, hogy 

Bayer Zsolt eddigi munkásságában sokkal több az elismerésreméltó, mint a hiba, ezért a kitüntetést helyes dolognak tartom.

Hogy viszont melyek ezek az elismerésre méltó dolgok, az nem derült ki. Lehet, hogy ők nem látják hibának, sőt inkább érdemnek tekintik azokat a fogalmazásokat, amiket Bayer heti rendszerességgel követ el, amiket a Médiatanács is gyűlöletkeltőnek ítélt, és amelyekből itt szemelgettünk egy rövidet.

Három kormányközeli megmondóember viszont kötelességének érezte, hogy kiálljon Bayer és az ő kitüntetése mellett.

Elsőként Schmidt Mária, aki szerint

Lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!

  • Egyfelől nem világos, miként lehet keresztes lovag valaki, aki demens vénembernek, meg gazembernek nevezi a legnagyobb keresztény egyház fejét. 
  • Másfelől viszont miféle józan észről beszél a történelmi terror nagyasszonya egy olyan ember kapcsán, aki szerint karnyújtásra van az európai polgárháború?

(Mondjuk Bayer tényleg nem engedi, hogy elveszítjük a józan eszünket: elolvassuk amit ordít, és azonnal az ellenkező álláspontra helyezkedünk. Az lesz a józan észé.)

bencsik.jpgBayer mellé állt Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője is, akitől szintén nem idegen a gyilkosságra és kivégzésre való felbujtás, a nácik és nyilasok magasztalása, és akit szolgálataiért (mindezeken túl a Magyar Gárda és a Békemenet szervezése) szintén kitüntetett az Orbán-kormány.

Azt mondjuk Bencsik se állítja, hogy Bayer bármikor is igazat állított volna. Csak azzal védi barátját, hogy 

ki tudja és ki meri mondani azt, amit a legtöbb ember gondol.

Tehát nem feltétlenül igaz, ami Bayer ír, csak sokan azt hiszik.

Bár, hogy ezt Bencsiknek elhiggyük-e, magunk se tudjuk. Mert amikor például megrágalmazta a kormány ellen tüntetéseket szervező pedagógusok egyik vezetőjét, hogy az apja kommunista tömeggyilkos, akkor utólag azzal védekezett, hogy maga se tudja, hogy került a posztja a Facebookra.

Szóval lehet, hogy most se tudta, mit csinált, amikor Bayert megvédte.

A harmadik, aki nyilvánosan Bayer mellé állt, az Stefka István, szintén békemenetes, aki hol az egyik, hol a másik pártállamot szolgálja ki. Széles tévéjének, majd újságjának korábbi főszerkesztője pillanatnyilag a Fidesz-frakció revolverlapjának függelékeként osztja az észt, ott írta le, hogy 

  • ő nem adja vissza,
  • Bayer kitüntetése pedig megkérdőjelezhetetlen, mert

De hát Bayer Zsolt, újságírói hivatásának megfelelve éppen azt tette írásaiban, ami a dolga: megvilágította, leleplezte azokat a cselszövőket, akik Magyarország lejáratásában, szétverésében voltak érdekeltek.

Leleplezte, igen. Sőt sajnálkozott, hogy nem ásták be mindet az orgoványi erdőben. Ez illik a lovagkereszthez, mert ez annyira lovagias vágy. Ha azt írta volna, hogy a nyakig beásottaknak ásóval szét kellett volna verni a fejét, akkor biztos már nagykeresztet érdemelt volna.

 

Facebook Comments