Arra kellett rájönnünk, hogy Bayer Zsolt egyszerűen buta

Arra kellett rájönnünk, hogy Bayer Zsolt egyszerűen buta

p.jpg

Adott egy hosszú, unalmas, ömlengős interjút a Mandinernek (személyesen a Stumpfnak, akinek agyament ötletéről itt számoltunk be), amelyben megmagyarázni próbálta a megmagyarázhatatlant, egy megmutatni giccses és korlátolt valóját.

Kiderül, hogy Semjén továbbra is a barátja, hogy a családban volt nyilas, volksbundista, meg állampárti ügynök is, volt már, hogy őt is felzsidózták, már csak azért se lehet antiszemita ő egy kicsit se. Hát persze, neki még Imrédy Béla se elég antiszemita.

Nem kellene már írnunk róla, nincs benne semmi érdekes, Bayer és a Fidesz lovagkeresztje a zsák és a foltja, de amellett nem bírunk elmenni sz nélkül, hogy mindeközben Bayer legnagyobb problémája az, hogy kiengedje-e Párizsba turistáskodni a középső fiát.

Hát nem engedte ki:

Túl szőke ahhoz. Lehet, hogy alaptalan a félelem és nem történik meg, de ha mégis, ha egy arab leszúrja ott nekem just for fun, azt a terhet én nem tudnám viselni.

Ebből arra kell következtetnünk, hogy Bayer nem gonosz vagy cinikus, hanem egyszerűen buta. Másképpen: 

tájékozatlan ostoba.

Bár újságíró, ami az átlagnál nagyobb tájékozottságot feltételez, Bayernek pont annyi rálátása van a dolgokra, mint egy egységsugarú Fidesz-szavazónak. És erre még büszke is, mint megjegyzi, a többi szülő se engedte ki a gyerekét.

Miközben Párizsban nincs olyan, illetve Párizsban sincs olyan, hogy egy arab leszúrjon valakit just for fun. Még akkor se, ha magyar, ha szőke, vagy ha egy tőrőlmetszett nemzetiszocialista az apja.

Ha nem a saját hamis szövegeinek vagy az ostoba kormánypropagandának hinne, akkor láthatná, hogy a franciaországi gyilkossági ráta kb. megfelel az európainak; a franciák a belgák, a németek és a hollandak mellett helyezkednek el.

100 ezer lakosra vetítve Franciaországban kevesebb gyilkosság történik, mint Magyarországon!

Vagy akár Finnországban.

Párizs egy kétmilliós nagyváros, agglomerációjával együtt annyian laknak ott, mint egész Magyarországon, így megvannak a saját nagyvárosi problémái: zsebtolvajlás, drog, szervezett bűnözés, etc. De semmi komoly. Nyugodtan lehet menni Párizsba turistáskodni.

Vannak veszélyes környékek, de hol nincsenek. Párizs azonban nem Detroit vagy Aleppo. Ha az lenne, akkor menekülnének onnan az emberek. De nem menekülnek, sőt. Inkább oda vándorolnak. Mert ott akarnak élni, vagy csak látni akarják, mint Bayer fia.

Akit az apja nem engedett el.

Vajon hogy nem tűnt fel Bayernek, hogy júniusban, a foci Eb-n a fél magyar kormány, meg még több tízezer magyar is kint volt? És jellemzően nem is lett semmi bajuk.

Annak meg, hogy valaki terrormerényletnek essen áldozatul Párizsban, összehasonlíthatatlanul kisebb az esélye, mint annak, hogy közlekedési balesetben haljon meg. Akár az odáig vezető úton.

Végülis ez nevezhető a fideszes kormánypropaganda, illetve inkább agymosás sikerének. Másfelől viszont a legnagyobb hiba, amit propagandista elkövethet, hogy bedől saját hazugságainak.

De persze az más eset, ha nem tud mást tenni, mert nem is tudja, hogy hazudik. Nem hazudik, hanem hisz. És a hitét összekeveri a valósággal.

Ez a butaság definíciója.

És innentől már érthető például az indokzsidózás, meg az olaszliszkai elkövetők azonosítása a cigányság egészével.

 

Facebook Comments