Újabb szélsőjobbos antiszemitát sikerült kitüntetni

Újabb szélsőjobbos antiszemitát sikerült kitüntetni

schuster.jpgA halkszavú Varga Mihályt eddig megkímélte az élet attól, hogy nyakig kelljen merülnie az ideológiai mocsokban. De ahol zsarnokság van, ott mindenki szem a láncban.

Az nem megy, hogy a többiek kitüntetnek primitív nácikat, provokáló kurzus-szobrászokat, pártszolgálatos történészeket, kétkezi martalócokat. Majd még a végén ez a Varga azt mondja, hogy de barátocskáim, jaj és fúj, mi folyik itt.

Ezt megelőzendő, hát a szelíd Vargát is le kell rántani a mocsokban.

Bemelegítésként adjon egy kitüntetést a Gesarol és a P. Mobil együttes vezetőjének, Schuster Lórántnak.

Kétségtelen, már az is magyarázatra szorul, miért a gazdasági miniszter adjon ennek az embernek díjat. Ha már lúd, legyen kövér, adhattak volna Kossuth díjat. De majd ez az idő is eljő.

Mindenesetre Schuster Lóránt kitüntetésével nem az a baj, hogy milyen sikereket ért vagy nem ért el a gazdaságban. Ez tökéletesen mindegy.

Az sem érdekes, hogy Schuster semmilyen néven nevezhető művészi teljesítménnyel soha elő nem állott, hiszen nem zenélt, nem énekelt a zenekaraiban, de végülis a P- Mobil ifjúkorom messzelengő álma. Nálam mindig két forint ez a dal.

A gond az, hogy Schuster a szélsőjobb egyik durva szavú szereplője. Résztvevője például a most már rendszeres tiszaeszlári „megemlékezéseknek”, ahol a zsidók által galádul elemésztett kis Solymosi Eszterre emlékeznek, meg arra, hogy a zsidó világhatalmak (lásd korabeli Sorosok) által megfélemlített magyar bíróság fölmentette a gyilkos zsidókat.

Innen származik az a nevezetes mondása:

Régen a magyarok ácskapoccsal szegezték oda a turbánt az elfogott törökök fejéhez .El tudjátok-e ezt képzelni kipával?

Az efféle mondatok bőven idézhetőek lennének a szerzőtől, de szerintem már ezért sem kellene kitüntetni.

Varga is érezhette, hogy döntése némi magyarázatra szorul, ezért Facebook-oldalán, ahol a szélsőjobb figurával (és egy ifjú hölggyel együtt) virít a képen, a következő megjegyzést fűzte:

Csakhogy a nyomdász, autószerelő, cukrász, asztalos, stb. nem feltétlenül szélsőjobbos politikus.

Schuster ugyanis nem maradt meg a zeneiparban, nemcsak a zenekar szekerét tolta, hanem politikusként is bemutatkozott. Egy cikluson át a MIÉP fővárosi képviselője volt. A MIÉP Csurka István szélsőjobboldali pártja volt, amelyik a magyar közéletben meghonosította a rasszista, antiszemita közbeszédet.

Schuster a közgyűlésben igyekezett nem lemaradni mesterétől, s a maga egyszerű módján megmutatta, hogy, aki rasszista, az kitartóan az.

Idézzünk egy kicsit a fővárosi közgyűlés korabeli, ma már nehezen fellelhető jegyzőkönyveiből is azért:

Mi (a MIÉP -.) úgy képzeljük el a rendet, hogy a régi elvtársak újra visszakerülnek a földalatti mozgalomba, koruk előrehaladtával pedig elfoglalják helyüket a Munkásmozgalmi Panteon néhány üres rekeszében, az égen meg akkor lesz rend, amikor az SZDSZ három madara, a rot, a weiss és a grün végleg elszáll – akkor lesz majd rend itt a földön.

Vagy egyszer Demszky Gábor főpolgármesternek eképpen vágott vissza:

Bárdossy László vértanú miniszterelnökre emlékezve kijelentem: Isten óvja meg Önöktől Magyarországot!

Vagy egy későbbi előadásából egy jellemző részlet:

A szabadkőművesség fonalai ma is átszövik a világot. Ha pedig valaki figyelmeztet erre, vagy csak érdeklődik a kulisszák mögött zajló történések iránt, arra rásütik, hogy antiszemita.

 

Schuster Lóránt egyébként a Magyar Nemzet Front névre hallgató szélsőjobbos szervezetecske egyik vezetője, alapítója. Érdemes néha forgatni e szervezet lapocskáját, amelyik holokauszttagadó, szélsőségesen rasszista és antiszemita cikkeket tartalmaz nagy tételben.

És – csak nehogy Vargának ebből még baja legyen – feltűnik a lapban maga Orbán Viktor is, mint olyan, aki pénzért eladta magát, az igaz magyar ügyet a zsidóknak.

S alatta ott Schuster elnök köszöntése:

remélem a jövőben is lesz hitünk, egészségünk és kitartásunk a megkezdett munka folytatására.

Magyarország, 2016.

 

Facebook Comments