Elrontjuk az örömöt: Gyárfás lemondásával nem fog változni semmi

Elrontjuk az örömöt: Gyárfás lemondásával nem fog változni semmi

  • “A legsötétebb éjszaka is idővel véget ér és kisüt a nap!”
  • „Mély levegő, tiszta lap.”

– így kommentálta Hosszú Katinka és Gyurta Dániel, hogy lemondott Gyárfás Tamás, az Úszószövetség elnöke.

Nem akarjuk elrontani a méltán népszerűtlen Gyárfás Tamás távozása feletti örömöt. Hiszen a dildóborány már csak az utolsó csepp volt a pohárban. A gond csak az, hogy egy ember távozásával a rendszer nem fog megváltozni.

gytbd.jpg

Gyárfás vén róka volt, aki nem tudott annyira taktikus lenni, hogy az úszók érdekei és a Fidesz érdekei között lavírozni tudjon. Meg, béna is volt, szegénykém.

A Fidesz érdekei (húzunk ki minél több pénzt és termeljünk minél több politikai tőkét úgy, hogy az úszóknak minél kevesebb jusson) teljesen ellentétesek az úszók érdekeivel (legyen elég lehetőség a felkészülésre, legyenek európai körülmények, ne legyen korrupció, stb.)

Most akkor, elnézve az utóbbi hat év történéseit,

kinek az érdekei szerint fog tovább alakulni az Úszószövetség és a magyar úszósport sorsa…?

Költői kérdés volt, ne is válaszoljon rá!

De nézzünk néhány érvet amellett, hogy igazából kevés dolog fog Gyárfás távozása miatt változni. Lehet, hogy nem lesznek akkora bakik, mint Bol-dog, vagy a dildónevű kabalaállatka, de a rendszer marad. 

Ugyanis a politika nyakig benne van a sportban és vica versa. Nem fogják elengedni a versenysportot, mint pénzforrást.

  1. Kézilabdaszövetség, Kocsis Máté. Foci, Orbán és gyakorlatilag mindenki más: Kubatov, Deutsch. Hogy csak a leginkább prominensekről beszéljünk. Stadionok. TAO-pénzek. Milliárdok.
  2. Mit várunk egy olyan helyzetben a folytatástól, amikor Orbán Viktor véleményét kérdezik arról, hogy lemondott az úszószövetség elnöke (a miniszterelnök, persze, nem válaszol, erre se)? Korábban az államtitkárán keresztül már megüzente, hogy Gyárfás mehet. Képzeljük már el ezt a szituációt más országokban: hát mi a fene köze a miniszterelnöknek ahhoz, hogy ki az Úszószövetség elnöke?  
  3. Az eddig fideszesített, pártosított klubok és szövetségek sorsát ismerve vajon mi történik majd az úszásban? És hova megy majd az ide szánt pénz? Nyilvánvaló, hogy odaraknak majd egy fideszes csókát, aki majd szépen középre nyilatkozik, közben ugyanúgy mossa majd tisztára a pénzt, mint kollégái, elődei. Csak jobban tud lavírozni és ráguglizik, hogy az új kabalaállatka nevét érdemes-e valami szexuális segédeszközről választani-e. 

Tanulság: amíg a korrupt, pártérdekek mentén működő rendszert le nem váltja az ország, addig majd jön a következő Gyárfás, aki kiszolgálja a fent lévőket és ugyanúgy nem fogja érdekelni, ki küzd Magyarországért a medencében.

Facebook Comments