„Európát megtámadták” – háborús uszítást nyom az álszakértő a közmédián

„Európát megtámadták” – háborús uszítást nyom az álszakértő a közmédián

Földi Lászlót folyamatosan „szakértőként” aposztrofálja a közmédia, pedig már többször bebizonyosodott, hogy hülyeségeket beszél. Amikor éppen nincs semmi különösebb üzennivalója a Fidesznek, akkor beküldik a „szakértőjüket”, aki minden adásban leszögezi: Európát megtámadták a menekültek.  

menekult.jpg

 

Földi Lászlót nem zavarja, hogy ezzel a dumával egy szintre kerül Toroczkai Lászlóval, aki páni félelemében a menekültektől és a melegektől mindkettőt betiltotta a falujában. Szóval, Földi László a szélsőjobbos retorikát húzza elő minden egyes propagandaműsorban a „közszolgálati médiában”. De még mi ezért fizetünk is. Évi nyolcvan milliárdot.

Korábban megírtunk már mindent a Defend- és Nyírfa-ügyben híressé vált volt hírszerzőről, akit most a propaganda „szakértőnek” próbál beállítani. Sajnos, Földi Lászlót a saját szavai leplezik be. Kiderült például, hogy

  1. fogalma sincs a történelemről;
  2. lenézi a nőket;
  3. olyan szinten biztonságpolitikai szakértő, mint a Lehel téren sorban álló nyugdíjas nénikék. Vagyis: pontosan ugyanazokat a mondatokat mondja, amit ezek a nénikék hallani szeretnének.

Nem is lenne ezzel semmi gond, ha Földi László mindezt valamelyik marginális tévécsatorna késő éjjeli műsorában fejtené ki, ahol körberöhögnék, vagy néhány jól irányzott újságírói kérdéssel kizökkentenék a háborús uszításból.

De Földit a közmédia műsoraiba hívják be, átlag kéthavonta, ahol ugyanazokat a hülyeségeket mondja el, mint két hónappal korábban: 

  • Európát meg kell védeni a zombiként beözönlő menekülthordáktól;
  • Európa háborúban áll a zombihordákkal;
  • nyilvánvaló, hogy nincs válasz arra a stratégiai kihívásra, hogy Európát megtámadták;
  • a NATO nem védi meg Európát, bezzeg Magyarország igen (két hónapja még Merkel volt az aktuális főgonosz, most éppen a NATO)
  • sőt, maga a NATO gerjeszti azokat a folyamatokat – például Afganisztánban és Irakban -, amelyekkel létrehozza az ellenségeket, az al-Kaida és az Iszlám Állam formájában.

Az ellenség tehát mindenhol ott van, éberség, elvtársak! A NATO is ellenség, a menekült-zombihordák is ellenség, de Magyarország kitart.

Nem hiába írta Radnóti: lángoktól ölelt kis ország vagyunk.

A leggusztustalanabb mégis az egészben az, hogy Földi olyan emberek ellen uszít, akiknek a hazájában tényleg háború van (nem úgy, mint Európában!). Ezek olyan emberek, akik a háború ellen menekülnek és gyakorta a menekülés, vagy a halál között kell választaniuk. 

Földit nem zavarja, hogy soha ennyire kevés terrorcselekmény nem történt Európában, mint az utóbbi 40 évben. (Lásd az adatokat itt.)  (Még úgy is, hogy idén valóban sok támadás történt az előző évekhez képest – de ne felejtsük el, hogy a menekülteket mind terroristának bélyegezni felér azzal, hogy az összes fideszest lehülyézik.) 

Ismerős valahonnan ez a duma, a hősént védekező Magyarország, mindenhol ellenség, gyenge Európa, gyenge NATO? Nem, nem a Tanú című filmet látja: karácsony előtt egy nappal pont ugyanezt nyilatkozta Orbán Viktor, kb. hasonló szavakat is használt. (Szépen kis is figurázták azt az interjút.) Valószínűleg ugyanazok írták mindkét nemes férfiúnak a mondanivalóját. 

 

Borítékolható, hogy Földi Lászlót két hónap múlva megint föl fogják hívni, megint a kezébe adják ugyanazt a dumát, ő pedig két hónap múlva megint fel fogja olvasni ugyanazt a háborús uszítást a közmédia valamelyik propagandaműsorában. Egy átlagos tévénézőnek hétszer kell elmondani ugyanazt, mire megjegyzi.

Facebook Comments