Orbán nem is hallott még a budapesti olimpiáról

Orbán nem is hallott még a budapesti olimpiáról

Van ma Magyarországon egy kurrens, promt belpolitikai ügy, amiről mindenki beszél.olimpia_1.jpg

Erről nyilatkozik a fővárosi főpolgármester, a Fidesz frakcióvezetője, az ellenzéki politikusok, sőt, még a NOB elnök is. Erről beszélnek és posztolnak az emberek, sőt, még akáírásokat is gyűjtöttek az ügyben. Össze is jött több mint negyedmillió.

Egyetlen ember nem vesz tudomást Magyarország pillanatnyilag legjelentősebb politikai ügyéről: a magyar kormány vezetője. Aki véletlenül éppen az az ember, akinek a fejéből az egész ötlet kipattant.

Orbán Viktor augusztus óta nem szólalt meg az olimpiáról, a magyar olimpiai pályázatról, ki sem ejtette a szót a száján.

Erre még lehet azt mondani, hogy azért, mert nem volt aktuális, de az utóbbi egy hónapban egész Budapest ezen forrongott, komoly kampány folyt az olimpiai népszavazásért. Múlt péntek óta meg azt latolgatja boldog-boldogtalan, hogy visszavonja-e a Fidesz az olimpiai pályázatot.

Egyetlen embert nem érdekel az ügy: Orbán Viktort.

Pedig alkalma lett volna rá. Orbán mindehelyett hétfőn például felolvasta a KSH statisztikai évkönyvét, és egyetlen egyszer nem hozta szóba az olimpiát. Se magától, se kérdésre.

Ki sem ejtette a szót a száján

  • az évértékelőjében,
  • a parlamenti évadnyitójában,
  • valamint az ellenzéki frakcióvezetőknek adott viszontválaszában sem.

Pedig az ellenzéki frakcióvezetők azért szóba hozták a dolgot.

Mindössze Vonának válaszolt annyit, hogy ő nem az az ember, aki más férfiak szoknyája mögé szokott bújni. (Ti. Vona azt mondta, Orbán Tarlós szoknyája mögé bújik az olimpia ügyben.) De azt a szót, hogy olimpia vagy pályázat, nem mondta ki. Nem is utalt rájuk.

Akkor most vagy az a helyzet, hogy mégiscsak Tarlós szoknyája mögé bújik, vagy pedig egy föld alatti üregben élt az elmúlt bő egy évben. Nem olvasott újságot, nem nézett tévét, és nem is hallott arról, hogy Budapest megpályázta az olimpiát, a kormánya garanciát ígért rá, a Fidesz-KDNP törvényt fogadott el róla, de a választók népszavazáson dobnák a kukába az egész ötletet.

Csak ez lehet. Máskülönben milyen magyarázat volna arra, hogy

az ország elsőszámú politikai vezetője úgy tesz, mint aki tudomást sem vesz az ország legjelentősebb politikai ügyéről?

  • Pedig amúgy egy sportszerető ember.
  • Államköltségen elment például Rióba, az előző olimpiára is.
  • Meg pénteken még “hosszas tanácskozást” folytatott a dologról Tarlóssal.
  • Valamint a kormány szerdai ülésén napirendjén is szerepel a pályázat ügye.

De akkor meg miért tesz úgy, amint aki nem is hallott arról, hogy egyáltalán létezik az olimpia?

Facebook Comments