Felcsútra küldik játékosaikat az ellenfelek

Felcsútra küldik játékosaikat az ellenfelek

Van itt ez a harmatgyenge magyar foci, amit jó beáraz az Andorra elleni vereség (ami lehet, hogy bunda volt), meg a rendszeres júliusi kiesések albán, bosnyák, montenegrói ellenfelek ellen a nemzetközi kupákból.bb_5.jpg

És amire taón és stadionprogramon keresztül százmilliárdokat költ a Fidesz-kormány a magyar adófizetők pénzéből.

És amit már szinte teljesen elleptek a kormánypárti politikusok és oligarchák.

  • A Fradit Kubatov Gábor vezeti.
  • A Videoton Garancsi Istváné.
  • A Mezőkövesd mögött Tállai áll.
  • A Felcsút Mészáros Lőrincé Orbán Viktoré.
  • A DVSC Kósa Lajoshoz kötődik.
  • Az MTK elnöke Deutsch Tamás, a futballcsapat az öccséé.
  • A Balmazújvárost Tiba István fideszes országgyűlési képviselő vezeti.

Nem nagy túlzás azt állítani, hogy a Fidesz házibajnoksága lett a magyar NBI-ből.

Talán csak 4-5 csapat maradt ki ebből a körből, mint a Honvéd, a Diósgyőr, a Vasas, a Haladás vagy az Újpest.

Azért nem teljesen, mert az utóbb bajnok Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway tavasszal beturnézta a kormánysajtót kormánypropagandát, hogy hangot adjon a Fidesz politikája melletti kiállásának.

  • Talán azért, mert úgy is gondolta, hogy Brüsszelt kell megállítani.
  • Talán reálpolitikai okokból, hogy a Honvédot ne tekintsék ellenzéki csapatnak, és – pl. ügyesen szervezett bíróküldésekkel – ne vegyék el tőle a bajnokságot, vagy legalább ne eleve esélytelenként szálljon harcba.

A magyar futball általános állapotára jellemző az 1600-1800 lakosú Felcsútnak NBI-es csapata lehet, miközben 15 megyeszékhelynek meg nem. (Pl. Győrnek, Pécsnek, Szegednek, Zalaegerszegnek vagy Tatabányának.) A miniszterelnöki hátszéllel felálló Felcsút most jutott vissza az NBII-ből az elsőosztályba, de az ambíció nem állnak meg itt.

Már a télen Mezőkövesdről igazolt edzőt, ami lehet hogy nevetségesnek tűnik, ha nem tudjuk, hogy a Kövesd éppen elsőosztályú, és az edző – Pintér Attila volt szövetségi kapitány – egy osztállyal lejjebb ment, cdak azért, mert Orbán hívta.

Miután feljutottak az NBI-be, az első dolguk volt nekiállni a riválisok lerablásának, ha már

az akadémiájukról, amit az állam közpénz-milliárdokkal támogat, nem tud kikerülni épkézláb, NBI-es szintű játékos.

Vettek futballistát Újpestről, a kiesett MTK-ból, de kiszemeltek 1-1 alapembert a Honvédból, a DVSC-ből és  Diósgyőrből is, sőt, a válogatott, fradista Bödére is szemet vetettek.

Azt gondolnánk, az ellenfelek majd vetélytársnak tekintik a Felcsútot (amelyik valamely tragikus véletlen folytán a Puskás nevet használhatja), és igyekeznek nem megerősíteni a riválist.

De ha így gondolnánk, tévednénk.

A szombati Nemzeti Sport közölt interjút a Felcsút eddig legnagyobb fogásával, az Újpestről megszerzett Balogh Balázzsal (a képen elől), aki elmondja, hogy bár 186 magyar bajnokit játszott eddigi klubjában, ahol egy időben kapitány is volt, 

  • előbb az edzője közölte vele, hogy “elérkezett a váltás ideje”, ha marad, nem fogja játszatni, csak a kispadon jegeli,
  • aztán a belga klubtulajdonos is azt mondani neki, ideje váltani, és ha lehet, akkor a felcsúti ajánlatot fogadja el.

Azaz a Mediaworks-tulajdonként Mészáros Lőrinc

Orbán Viktor lapja megírta, hogy az elvileg riválisok nyomást gyakorolnak saját játékosaikra, hogy menjenek Felcsútra játszani.

Nyomást gyakorolni azért kellett, mert Baloghnak pl. élő szerződése volt, eladni a beleegyezése nélkül nem lehetett. Balogh pedig megértette az üzenetet.

Ha valakit ez arra emlékeztet, ahogy a 40-es évek végén, 50-es évek elején a Rákosi-rendszerben megerősítették a rezsim kirakatcsapatait, a Honvédot (mint a hadsereg klubját) és az MTK-t (amire az ÁVH tette rá a kezét), az nem téved nagyot.

Azon se lepődünk majd meg, ha a Felcsút újoncként harcban lesz a bajnokságért, majd a végén a dobogón végez, és nemzetközi kupában indulhat.

Ahol persze simán kiesik majd albán, bosnyák vagy kazak ellenfelével szemben.

Mert ők nem teszik majd meg a szívességet, hogy megijednek a miniszterelnöki hátszéltől ők nem fognak lefeküdni csak azért, mert tudják, hogy Orbánnak teljhatalma van Magyarországon.

Facebook Comments