Lovas Istvánt ezért a rasszista kijelentéséért az Egyesült Államokban már rég lelőtték volna

Lovas Istvánt ezért a rasszista kijelentéséért az Egyesült Államokban már rég lelőtték volna

Lovas István az Echo TV Sajtóklub című műsorának július 17-i adásában azt mondta a vizes vb megnyitója kapcsán: őt csak a dagadt néger zavarta, aki énekelt. Egyébként minden rendben volt.

 

“Jó hangú úriember”

– mondta Cee Lo Greenről a vizes vb megnyitója közben a köztévé riportere. Ez volt az az esemény, ami 1,4 milliárddal került többe önnek (hiszen közpénzből fizettük), mint a Sziget Nagyszínpadja öt napra. Ehhez képest megnézték 877 ezren 3 magyar csatornán.  

Mi is írtunk a vizes vb megnyitójáról, nem túl hízelgőt.

De az még sosem jutott az eszünkbe, hogy egy Grammy-díjas sztárt ledagadtniggerezzünk.

“Ez a dagadt néger, aki énekelt… Szerintem a Herczku Ágnes jobb lett volna”

– mondta a kormánypárti publicista, a Grammy-díjas CeeLo Green fellépéséről. Bayer Zsolt nagyban egyetértve közölte:

“Én is csak őt hagytam volna ki a megnyitóból”.

Ezért a mondatért az Egyesült Államokban már rég felgyújtották volna a tévét és Lovas Istvánt pedig a tévéstúdió előtt lincseli meg a tömeg. Később pedig olyan pereket kaptak volna a nyakukba, hogy a tévének nagy valószínűséggel le kell húznia a rolót.

Nem úgy Magyarországon: itt néhány, a kormánytól még független sajtótermék beszámol az esetről, az emberek megvonják a vállukat és mennek tovább.

Pontosan ez tartja képernyőn ezeket a férgeket és hatalomban Orbánt: hogy az emberek az ilyen, nyíltan rasszista kijelentésekre is megvonják a vállukat. Pedig lehetne máshogy is reagálni a propagandisták kirohanásaira, pl. úgy, ahogy az Egyesült Államokban az öntudatos polgárok reagálnak.

A Sajtóklubban (amit nyugodtan átnevezhetnének Orbán-nyalóklubnak, vagy Propagandaklubnak is) egyébként éppen azért hőbörögtek a Fidesz által közpénzzel agyontömött propagandisták, hogy milyen felháborító, hogy  az ellenzéki médiának nem tetszett a megnyitó. Hiszen vannak emberek, akik “bele vannak betegedve, hogy Magyarországon minden rendben, minden frankó, minden működik”.

Ehhez csak annyit tudunk hozzátenni: 3 és fél milliárd forint közpénzből egy nagy rakás giccses fényparádét összehozni nem nagy kunszt, igazából az a nagy kunszt, hogy lehet belőle minél többet kilopni az ilyen Lovas-félék kenyéradó gazdáinak.

Csepelyi Adrienn a Népszavában a megnyitóra a “nemzeti giccs” és a “húspiac” kifejezéseket használta (akárcsak mi, a B1 blogon), amit ezek az orbánista propagandahuszárok rögtön félre is értettek: szerintük az ellenzéknek az a baja, hogy férfias férfiak és nőies nők léptek fel a megnyitón.

“Mit kéne mutogatni? Gender-csávókat? Minek örülne ez a sok barom állat?”

– tette fel a nagy kérdést Bayer Zsolt a tőle megszokott kulturált stílusban, de azt nem árulta el, ő kit szerepeltetett volna a “dagadt néger” helyett.

Korábban azt is megírtuk, miért van szüksége arra a Bayer-féle álújságíróknak arra, hogy folyamatosan kiszóljanak a szőr közül: így tudják a gyűlöletet fenntartani.  

A mondatot a Budapest Beacon szúrta ki, az egész beszélgetés itt nézhető meg, de csak erős idegzetűeknek ajánljuk. 

Facebook Comments