A keresztény Magyarországon idén is több ezren álltak sorban a krisnások ételosztásán

A keresztény Magyarországon idén is több ezren álltak sorban a krisnások ételosztásán

Miközben Orbán Viktor és Erdő Péter vállvetve aggódik a keresztény Európa sorsáért, a karácsonyért meg hogy a szekuláris Franciaországban le akarják vetetni a keresztet egy pápa szobráról, még a keresztény megváltó születésének ünnepén is krisnásoknak kell gondoskodni a rászorulókról.444kr.jpeg

A Krisna-tudatú egyház (illetve alapítványa, az Ételt az Életért) évről évre ételt és ajándékot oszt a szegényeknek karácsonykor a fővárosi Blaha Lujza téren, mert a keresztény egyházak az eljövetelre való várakozás miatt erre nem érnek rá. Egyetlen kivétellel, az Iványi Gábor vezette metodisták kivették a részüket az ételosztásból.

A krisnások 1600 2600 adag ételt osztottak ki, a leginkább rászorulók, már a hajnali sötétségben beálltak a sorba, nehogy ne jusson nekik az ételből, amivel túl tudják élni a 3 napos, vallási eredetű ünnepet.

Csak mellesleg: a Krisna-tudat indiai eredetű vallás, egyáltalán semmi köze nincs a kereszténységhez, Jézus Krisztushoz vagy a karácsonyhoz.

Eközben Magyarország miniszterelnöke a kormány félhivatalos propagandalapjában amiatt aggódik, hogy valakik(?) át akarják nevezni(!) a karácsonyi vásárokat.

Nem akarjuk, hogy a karácsonyi vásárainkat átnevezzék, azt meg végképp nem akarjuk, hogy betonkockák mögé kelljen hátrálni. Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől. Nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk a feltámadás ünnepét. Nem akarjuk, hogy aggodalom és félelem kísérje az ünnepi istentiszteleteinket. Nem akarjuk, hogy az újévet köszöntő tömegben zaklassák asszonyainkat, lányainkat.

Orbán karácsonyi prédikációjáról itt írtunk bővebben.

Erdő Péter, magyar katolikus egyház feje, esztergom-budapesti bíboros-érsek csatlakozik a Fidesz kampányhoz a nagy keresztényféltésben:

A bíboros beszélt arról is, hogy miközben vannak Európában a keresztény ünnepeket és szimbólumokat érintő konfliktusok, itt-ott megpróbálják a közterekről, intézményekből eltávolítani vagy meggyalázni a keresztet, újabban látszik egy ezzel ellentétes folyamat is. Mintha a nyugati civilizáció elért volna egy szakadék szélére, ahol megtorpant, és rádöbbent arra, hogy gyakorlati következményekkel is jár, ha nincs mélyebb, az e világi életen túlmutató értelme semminek.

Az már egyáltalán nem is tartozik ide, hogy miközben a magyar állam még karácsonykor se gondoskodik a szegényekről, illetve a katolikus és egyéb bevett, történelmi egyházak ilyenkor is elfelejtik gyakorolni az irgalmasságot, Mészáros Lőrinc a karácsony előtti napon 63 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el.

A krisnások meg eközben ételt osztanak.

Már ameddig a kormány meg nem tiltja nekik is.

(Kép: Botos Tamás/444)

Facebook Comments