A riporter átváltozott papagájjá, de a szóvivőnek a szeme se rebbent

A riporter átváltozott papagájjá, de a szóvivőnek a szeme se rebbent

Ötször kérdezte meg a Magyar Nemzet újságírója az ÁSZ-szóvivőjétől, hogy miként számolták ki a Jobbik büntetését. hb_1.jpg

Éppen ideje volt, már hogy valaki feltegye az Állami Számvevőszéknek a kérdést, mert biztosan csak arra várnak, hogy bemutathassák a bizonyítékaikat. Az puszta véletlen lehet, hogy a Jobbik – és a többi megbírságolt ellenzéki párt – büntetéséről szóló határozatuk csak egy számot tartalmaz, egy konklúziót, de hogy milyen premisszákból jutottak el addig, arról semmit.

Nulla indoklás.

A magyarnemzetes Katona Mariann a lap keddi számában lehetőséget adott az ÁSZ-nak, hogy pótolja ez a mulasztást. Ötször tette fel ugyanazt a kérdést:

  • Ám még most sem tudni, miként jutottak arra, hogy 331 millió forintos tiltott támogatást fogadott el a Jobbik. (…)
  • Viszont még mindig nem tudni, hogyan számolták ki a 331 millió forintot. (…)
  • A Jobbik fő kifogása, hogy semmivel sem támasztják alá, miként jött ki önöknek a 331 millió forint.  (…)
  • Hogyan számolta ki az ÁSZ, hogy mi az ön által már említett valós ár?  (…)
  • Annak elkerülése érdekében, hogy úgy tűnjön, az ÁSZ hasraütés-szerűen állapította meg ezt az összeget, elmondják, hogyan számolták ki? 

Ötször egymás után. Ez már-már krizsószilviai magasság.

Illetve némelyik nem is kérdés volt, hanem a tény rögzítése, de ott volt a lehetősége Horváth Bálintnak, hogy reagáljon rá, kommentálja, adatokkal álljon elő, megmutassa az elvileg nem kvantumgravitációs mélységű számításaikat, de nem kapott az alkalmon.

Nem ütötte le a magas labdát.

A riporter átváltozott papagájjá, de neki a szeme se rebbent. Nagyon következetesen mind az

ötször mellébeszélt.

És közben egyszer sem említette saját ikonikus mondatát, miszerint

Az Állami Számvevőszék a törvények betartásával végzi a munkáját.

Beszélt módszertanról, általánosságban dokumentumokról és számlákról, ám egy állami intézmény szóvivője nem tartotta érdemesnek vagy felfogóképesnek a sajtót, illetve a nyilvánosságot, hogy közölje vele, milyen bizonyítékok alapján döntöttek a többszázmilliós büntetésről, ami ellen fellebbezni se lehet.

Mondjuk amilyen tehetségesen beszélt mellé, ezek után könnyen kinéz neki valami magasabb sarzsi a következő Fidesz-kormányban, nagy szükség van ott az olyan káderekre, akik

folyamatosan képesek beszélni a semmiről.

Orbán már igen régen nem mer leülni olyan emberekkel, akiket nem ő fizet (a mi pénzünkből), Domokos elnök se a bátorságáról közismert, Horváth Bálint viszont ismét bebizonyította, hogy ő nem veszíti el a fejét az ellenséges kartácstűzben.

Persze éppen csak arról nem beszélt, milyen bizonyítékai vannak az ÁSZ-nak az ellenzéki párt ellen. Amivel mondjuk halálpontosan el is árulta, hogy milyenek.

Facebook Comments