Orbán kijelöli, hol van esélye az ellenzéknek, hol tart a vereségtől a Fidesz

Orbán kijelöli, hol van esélye az ellenzéknek, hol tart a vereségtől a Fidesz

Az nem állítható, hogy tisztán pozitív Orbán országjárásának eddigi mérlege a kormánypártok számára.eg.jpg

Oda a miniszterelnök nyilván nem megy, ahol szinte biztos a kormánypártok győzelme, mint például Debrecen, a Nyugat-Dunántúl vagy a budai kerületek. Valószínűleg oda sem, ahol kevés esélyük van nyerni, mint mondjuk a pesti választókörzetek, Szeged vagy Pécs (1-1 körzete).

Orbánnak oda érdemes mennie, ahol van esély a Fidesz-győzelemre, de az korántsem biztos. Ebből azért az látszik, hogy ahová megy, ott még dolgozni kell a Fidesz-győzelemért.

A miniszterelnök múlt kedden indította országjárását. Mostanra már járt

  • Egerben,
  • Dunaújvárosban,
  • Miskolcon,
  • Jászfényszarun.

Nem mindenhol volt benne sok köszönet.

Egerben például egy helyben közismert fideszes családhoz kopogtatott be ajánlásért teljesen fölöslegesen, továbbá azt mondta, hogy a helyi Fidesz-jelöltet nehezebb eladni, mint egy mosógépet. A Jobbik azóta is azzal kampányol (lásd fent).

Dunaújvárosban voltaképpen semmi érdemlegeset nem csinált. A látogatása arról marad emlékezetes, hogy a testőrei megakadályozták, hogy kérdezni lehessen tőle. (És itt azért eszünkbe juthat, hogy az évértékelő beszédében éppen a falak mögött élő és testőrök által védett nyugati elitet bírálta.) Bár a látogatást próbálták titokban tartani, néhányan azért a Tiborcz-ügyre emlékezettő molinókkal mégiscsak tüntettek ellene.

Miskolcon már komoly tervei voltak: ott azonosította a migránsokat a cigányokkal, azaz saját országának állampolgárai ellen uszított, ami azért elég penetráns náci tempó. Mindezt csak azért, hogy a Jobbiktól magához csalogassa a rasszista szavazókat.

Ezért aztán már senki meg se lepődött, hogy nem derogált neki Pócs János se, akivel Jászfényszarun avatott közösen gyárat. A fideszes képviselő volt az, aki decemberben egy képet posztolt, hogy ott már egy disznóval kevesebb van (azaz Sorosssal).pj.jpg

Továbbá ugyanez a Pócs tette a héten azt a – Németh Szilárd-díjas – állítást, hogy Jézus magyar volt, mert JÁSZolban született, tehát jász.

Ennek alapján: aki nyoszolyán születik, az nyosz, aki kanapén, az meg kan.

Szombaton Orbán Bicskén folytatta, úgy tűnik, ott sem biztos a Fidesz-mandátum.

Ha Orbán tovább folytatja, szép lassan kijelöli azokat a körzeteket, ahol tart a vereségtől a Fidesz, ahol van esélye az ellenzéknek. Az országjárást korán elkezdte, az is világos, hogy korántsem tartja lefutottnak a választást.

Ami mondjuk Hódmezővásárhely fényében nem is különös. Mondjuk ott éppen nem járt, amire csak részben magyarázat, hogy az Lázár magánbirtoka (volt), meg hogy nem is képviselőt választottak, mert – mint magától Orbántól tudjuk – az volt a választás főpróbája.

Facebook Comments