Ha az ellenzék nyeri a választást, betiltják a Békemenetet

Ha az ellenzék nyeri a választást, betiltják a Békemenetet

A Fidesz rasszistával mozdul rá a rasszistákra.nyilasbarbie_1.jpg

Nyilas Barbie, aka. Morvai Krisztina tavaly októberben tért vissza a Fideszbe: akkor tett hűségesküt Orbánnak, amit a Vezér egyik szárnysegédje, az 5-ös számú párttagkönyv értelmezett így. A metélt farkincák (saját kifejezése!) nagy szakértője akkor tagadta, hogy kapott volna valamit a Fidesz mellett való kiállásáért, sőt, azt is tagadta, hogy a Fidesz mellé állt volna.

Most kiderült, hogy ez mennyire volt hiteles: nemhogy kiáll a Fidesz mellett, hanem egyenesen beleáll (belemenetel) Fidesz -kampányba: Morvai az egyik (a sok közül) kormánylapban jelentette be, hogy 

támogatja a Békemenetet.

Mondjuk az lett volna a váratlan, ha nem támogatná, de az mégiscsak abszurd, hogy egy újabb (papíron) ellenzéki képviselő tesz hitet a kormány egyik kampányeszköze mellett. (Akad már olyan, aki Orbán teljesen megalapozatlan migránsinváziójának játszott alá.)

Morvai indoklása még különösebb: 

Attól tartok, ez lenne az utolsó alka­lom – négy évig –, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne.

Ami vagy azt akarja jelenteni, hogy

  • a közvagyonhoz való hozzáféréstől megfosztott Fidesz-oligarcháknak nem lesz pénzük újabb pártfelvonulást szervezni,
  • vagy azt, hogy az ellenzéki pártok – hatalmon – be akarják tiltani a felvonulást (noha eddig erre semmi nem utalt).

A legvalószínűbb magyarázat azért mégiscsak az, hogy

a Fidesz rámozdult a Jobbik rasszista szavazóira.

Nekik játszott alá Orbán a miskolci nyilatkozatával a migránsok és a cigányok közötti párhuzamról, és most magukfajták-magunkfajták dichotómia feltalálójának feladata ráerősíteni a hatásra.

Akit nem győzött meg az utóbbi 3 év uszító, burkoltan rasszista kampánya, hogy egy nyíltan szélsőjobboldali politikus támogatását kéri a Fidesz, illetve vállalja fel ő a Fideszt, ezek után annak sem maradhat kétsége, hogy a szélsőjobboldal hatalomra jutása ellen már kell küzdeni Magyarországon.

Már azért kell küzdeni, hogy kikerüljön onnan.

Facebook Comments