Orbán Viktor végleg felvette az alufóliasisakot

Orbán Viktor végleg felvette az alufóliasisakot

Egész márciusban 5 migránst fogott el a rendőrség, de a Fidesz elnöke szerint az ellenzék azért nem beszél a migrációról, mert Brüsszelből parancsba kapta.hat1.jpg

Mivel a magyar miniszterelnök akkor éppen Brüsszelben játszott háborúsdit, péntekről vasárnapra csúszott a szokásos rádióinterjúja, és a Kossuth Rádió Vasárnapi Újságja adott teret Orbán verbális ámokfutásának, amiben néhány egyéb ökörség mellett (például azt is mondta, hogy itt, “Európában több tiszteletet kapnak a nők, mint ami kijárna nekik”), elővezette azt a fantazmagóriáját, hogy

Brüsszelből az az utasítás érkezett hazánkba, ezt az ellenzéki pártok be is tartják: erről a témáról nem szabad beszélni.

Ez már az alufóliasisakos őrület.

Ehhez képest itt vannak például az Orbán-kormány hatóságának hivatalos adatai: márciusban (írd és mond) mindösszesen 5 illegális határátlépőt fogott el a rendőrség. Ötöt. Egész márciusban. (Lásd a felső képet.)

És Orbán szerint azért nem beszél az ellenzék – és általában a magyar népesség józan része – a migrációról, mert parancsban kapta, és nem azért, mert Magyarországon egyszerűen nem létezik (releváns méretű) migráció.

Nem jött el a Kánaán, minden más azért történik. Tegnap például

  • 25 közlekedési baleset történt, amelyben hárman meghaltak, négyen súlyosan, 18-an könnyebben megsérültek.
  • 130 embert értek tetten bűncselekmény elkövetése közben.
  • 184 embert fogtak el.
  • 185 embert kellett előállítani (egyet sem a migrációval vagy illegális határátlépéssel összefüggésben, de például 20-at ittas vezetés miatt).

Ebből is látszik, hogy

még az ittas vezetés is nagyobb problémája Magyarországnak, mint a migráció.

Mert Magyarországon egyszerűen nincs migráció:hat2_1.jpg

(A forrás szintén a police.hu.) Tehát az illegális határátlépések száma még a 2010-2011-es adatokat is jelentősen felülmúlja, pedig akkor nem volt a Fidesz és Orbán politikájának homlokterében a bevándorlás veszélyei nevű szélsőjobboldali toposz.

Az ábra továbbá azt is megmutatja, hogy ez nem a szerb-magyar, horvát-magyar határkerítések miatt van így. 2016-ban már álltak a kerítések, mégis több mint ötezer embert kellett elfogni: a kerítés nem állította meg őket. Illetve nem a kerítés állította meg:

egyszerűen megszűnt a Magyarországot érő migrációs nyomás.

És ezt már gyakorlatilag mindenki látja, aki hajlandó hinni a szemének, leszámítva persze az ország miniszterelnökét, aki szerint az ellenzék azért nem beszél a migrációról, mert parancsban kapta.

Ha egyszer megbukik a Fidesz, Orbán után kapkodni fognak Mészáros Lőrinc tévéi és újságjai. Valakinek be kell tölteni végre Szaniszló Ferenc régóta elárvult helyét. (Bár a kormányoldalon kétségtelenül nagy a verseny.)

Facebook Comments