Napok óta egyetlen migráns sem akart Magyarországon át Németországba migrálni, de Orbán Viktor szerint naponta 4-5 ezret állít meg a kerítés

Napok óta egyetlen migráns sem akart Magyarországon át Németországba migrálni, de Orbán Viktor szerint naponta 4-5 ezret állít meg a kerítés

A magyar miniszterelnök nagyon fájlalja, hogy véget ért a migrációs válság. merork.jpg

A tények a következők. A magyar rendőrség hivatalos adatai szerint

  • július első 4 napján egyetlen egy migráns sem lépett Magyarország területére. Egyetlen egy sem.
  • Júniusban összesen 18-an voltak. 18-an.

Annyira nincs migráns, hogy lassan már a kóbor medve is több lesz az országban, mint az illegális határátlépő.

Már a kormány félhivatalos lapja is arról ír, hogy visszavonják a határkerítés mellől a magyar katonát, mert tök fölöslegesen őrzik a semmit, amit senki nem akar elfoglalni. 

Ehhez képest Orbán Viktor, aki Magyarországot miniszterelnökként képviselte a berlini kancellárián, azt állította, hogy naponta 4-5 ezer migráns érkezne Magyarországon át Németországba, ha nem állítaná meg őket az általa építtetett határkerítés.

Magyarország végvári kapitány módjára Németországot is védi (…) Magyarországon 0-24 órában nyolcezer ember áll fegyverrel a határon, és védi azt a határt, ami keresztül, ha belépnek a migránsok, mennek Németországba.

Ezt mondta. Amiből világosan látszik, hogy

  1. a magyar miniszterelnök egy alternatív univerzumban él,
  2. nagyon sajnálja, hogy erre mindenki más is rájött,
  3. és deklaráltan véget ért a már évek óta inkább csak papíron létező migrációs válság, ami Magyarországot is érintette, és ami zsarolási potenciált, erőn felüli politikai súlyt jelentett az ország vezetőjének (és nem mellesleg újraválasztást).

Európában általában is kevesebb migráns/menekült/bevándorló érkezik. Akik mégis, azok is az afrikai Líbiából Olaszországon keresztül. A Magyarországon is átvezető ún. nyugat-balkáni útvonal, amelyen át előbb koszovói albánok 3 és fél éve, fél évvel később szíriai menekültek Törökországból akartak Ausztriába, Német- és Svédországba jutni, gyakorlatilag bezárt.

Orbán szerint az ő kerítése miatt, de akkor annak látszódnia kellene az rendőrségi adatokon, vagy szabad szemmel, a kerítésen kívül egyre halmozódó többszázezres tömeg látványában, de ilyen sem létezik. Az is lehetne még, hogy a kerítés Horvátország és Szlovénia irányába térítette el a vándorló tömeget, de erre semmilyen adat nem utal.

Az invázió már csak Orbán Viktor fejében létezik.

migris.pngAnnak 3 éve vége, és nem a magyar kerítés állította meg, hanem az EU megállapodása Törökországgal, amint Angela Merkel is említett a találkozójuk utáni sajtótájékoztatón. Orbán itt ismét leszögezte, hogy kormánya nem fogja visszafogadni azokat a migránsokat, akiket Magyarországon regisztráltak, mert nem itt léptek be először az Unióban.

Gyakorlatilag azt közölte ezzel, hogy kormánya nem támogatja a helyzet európai rendezéséről szóló  uniós megállapodást, ami a múlt hétvégén az ET-ülésen maga is megszavazott, mert a propagandában neki nagyon is jól jön a kaotikus helyzet.

Merkel azonban ezt egészet azzal söpörte le, hogy Magyarországról (vagy át) amúgy is csak nagyon kevés menekült érkezik Németországba.

Szóval nincs már jelentősége annak, hogy Orbán mit mond vagy mit akar.

Visszakerült arra a polcra, ahol 2015, a migrációs válság előtt volt.

Arról nem derült semmi, hogy mi volt berlini Merkel-Orbán találkozó valódi tétje. Merkel lekicsinylő megjegyzéséből az látszik, hogy nem a migráció, Orbán ugyanakkor azt mondta, hogy intenzív beszélgetés volt, ami – ha dekódoljuk – azt jelenti, hogy komoly, éles hangú vita folyt.

Facebook Comments