4 bizonyíték, hogy kisütötte a Nap a Fidesz politikusok agyát

4 bizonyíték, hogy kisütötte a Nap a Fidesz politikusok agyát

Agymenések a túlsúlyos ógörög kommunista mérnökökről. fp.gifIsmét itt van ‘gusztus 20., Magyarország első német megszállásának hivatalos ünnepe (lásd még: Pannonhalmi alapító oklevél), aminek alkalmából a Fidesz politikusai elárasztották a kormánypropaganda fórumait, hogy segítsenek fenntartani az Orbán-kormány rajongóinak harci szellemét.

Íme 4 gondolat, ami arra utal, hogy egynémely Fidesz-politikus túl sokat volt napon a több mint egy hónapja tartó kánikulában:

Gulyás Gergely szerint Heller Ágnes fontos a Fidesz-tábor egyben tartása miatt

gg.pngA kancelláriaminiszter ezt az egyik kormánylapnak azt mondta, hogy a kormányszóvivő által lekomcsizott

Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan megnyilvánulásának.

Gulyásnak mindenképpen javára írandó, hogy legalább nem volt kommunistaként kommunistázta le a tekintélyes filozófust (mint annak a lapnak a főszerkesztője, amiben megszólal), továbbá, hogy nem írta azt, miszerint Heller akkor volt igazán kommunista, amikor elmenekült a kommunisták elől (mint ugyanannak a lapnak a lovagkeresztes publistája).

Gulyás mondata – ha nem napszúrásra utal, akkor – annak indirekt beismerése, hogy a Fidesznek szüksége van ellenségre tábora összetartásához, amire tökéletes választásnak tűnnek a kommunisták. Az mondjuk igaz, hogy a valódi kommunisták, Thürmer Gyula & kevés maradék társa pillanatnyilag a NER mellett állnak, érdekeit szolgálják, vele konstruktívan és teljesen nyíltan együttműködnek, ideológiáját támogatják. (Olyannyira, hogy Thürmer et. fia például a kormánypropaganda egyik másodrangú tollnoka.) Őket tehát csak a szőrszálhasogatók tekintenék kommunistának.

Viszont kommunistákra mégiscsak szükség van, ezért valakiket ki kell nevezni annak. Még akkor is, ha nem is kommunisták. Még akkor is, ha éppenhogy üldözték őket a kommunisták. Azt majd a NER megmondja, ki a kommunista, másnak ebbe nincs beleszólása.

Kásler Miklós: több ógörög, latin, szláv és román nyelven tudót kell képezni, és nem genderszakosokat

kas.jpegAzoknak a területeknek az minisztere, amelyekkel Orbán nem kíván foglalkozni ezt a magyarság múltjának megismerésével indokolta. A dolog valójában 2 célt is el akar érni:

  • a miniszterelnök a románokat és a horvátokat is be akarja csaklizni a visegrádi koalícióba (ha már az osztrákokat nem sikerült),
  • valamint azt is jelzi, hogy a kormány hivatalos ideológiája erősen nacionalista irányba tervez fordulni (lásd még: az ovisok hazafias idomítása).

Az mindenesetre érdekes, hogy míg a genderszak ellen az a hivatalos érv, hogy senki nem jelentkezik rá és piaci igény se indokolja a fenntartását, az ógörög, latin és kelet-európai nyelvek esetén ugyanezek a tények nem a szakok megszüntetése, hanem éppenséggel a megerősítése mellett szólnak.

Palkovics: minden cég vegyen fel egy mérnököt!

plk.pngAz innováció és technológiaügyi miniszter ezt a Figyelőnek fejtegette:

Elvem az, hogy minden cég vegyen fel egy mérnököt”, mert ezzel csökkenne a kis- és középvállalkozások kiszolgáltatottsága, nőne a versenyképességük, hiszen így önálló termékeket is tudnának fejleszteni.

Miközben persze a legmesszebbmenőkig támogatandó, hogy ha valaki mérnöknek akar tanulni, mint az is ha ógörög filológusnak vagy szlavistának, Palkovics kétségtelenül előbbre jár Káslernél: ő már állást is teremt a kedvezményezettjeinek (persze a más pénzén).

Ugyanolyan nehéz feltételezni, hogy eddig nem alkalmazott mérnököt egy cég, amelyiknek szüksége volt rá, mint azt, hogy egy olyan vett fel mérnököt, amelyiknek nem volt. Maguktól biztos nem tudják eldönteni, hogy kell-e nekik egy mérnök (vagy több). De a miniszter szerint egy jó mérnök mindenhová kell, innen már csak egy lépés, hogy a kormány ezt ne csak szorgalmazza, hanem kötelezővé is tegye.

Érdekes lesz majd megfigyelni, hogy miként ütik el a munkaidejüket a pékségekhez, közértekhez, újságszerkesztőségekhez vagy röplabdacsapatokhoz felvett mérnökök.

szj.jpgEzek után az agymenések után még itt van egy, Szájer Józsefé, aki azt bírta nyilatkozni, hogy

baloldali médiatúlsúly van Magyarországon.

 A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.

  • Ebből vagy az következik, hogy a Fidesz EP-képviselője ritkán látogat Magyarországra.
  • Vagy az, hogy az iPadjéről le vannak tiltva a kormánypropaganda orgánumai.
  • Továbbá az is lehet, hogy Szájer utóbbiakat egyáltalán nem is tekinti médiának, így természetesen bármilyen kevés is maradt mára a valódi, kormányfüggetlen, esetleg -kritikus sajtóból, egyértelmű túlsúlyban van a semmihez képest.

Meg természetesen az is, hogy Szájernek is kisütötte az agyát a nyári nagymeleg.

Facebook Comments