A Fidesz-univerzumban teljesen váratlanul kitört a háború

A Fidesz-univerzumban teljesen váratlanul kitört a háború

Csaxólok. bayerorban2_2.jpg

Van az egyik valóság, ahol mi élünk. Meg van a másik, ami a kormánypropagandában létezik. Azonban ahogy a SW-, Marvel- vagy DC-, LotR-univerzum ismerete mára az alapműveltség része lett (mindenki tudja például, hogy Darth Vader Luke apja), ugyanúgy tudni kell, mi zajlik az Orbán-kormány fiktív világában. 

Mivel azt azért nem kívánhatja senki, hogy épeszű médiafogyasztó napi szinten képben legyen a lakájmédia valóságában, úgy gondoltam, nem haszontalan kigyűjteni a legfrissebb fejlemények a propaganda pénteki hírei alapján

1. Mindenekelőtt megtudhatjuk, hogy az Orbán-kormány egyáltalán nem éhezteti a menedékkérőket az ún. tranzitzónákban. Szó sincs erről, ez csak a Soros-szervezetek hazugsága, az ellenség lejárató akciója. A valóság ezzel szemben az, hogy egyáltalán nem éheztetik a menedékkérőket, egyszerűen csak 

nem adnak nekik enni.

Persze az általuk hozott jogszabályoknak megfelelőlen. A jogszabályok egyáltalán nem írnak elő éheztetést erre az esetre, nem tiltják meg, hogy bárki egyen. Szabad ország ez, mindenki azt eszik, amit talál.

2. Mondjuk a hadifoglyok éheztetése a genfi konvenció szerint kifejezetten tilos (ezért is nem éhezteti őket a magyar kormány), márpedig azt magától az 5-ös számú, rovarkeresztes pártszolgálatostól tudjuk, hogy

háború van.

Ráadásul olyan háború, amit senki észre sem vett. Legalábbis eddig, mert most Bayer felhívta rá a figyelmét minden propagandafogyasztónak. Szerinte 

Európa csendes, pedig háborúban áll. Európa háború idején még soha nem volt ennyire csendes.

Ezzel szemben persze

Ma már lámpással kell keresni olyanokat, akik háború elől menekülnek ide. 

Ami persze azt jelenti, hogy máshol nincs háború, itt meg van, ezért az emberek kifejezetten a háborúba menekülnek onnan, ahol nincs háború, ami azért mégiscsak különös dolog:

Értik ezt? Ugye nem.

De mindegy is, mert a lényeg mégiscsak az, hogy

Nincsen már miről beszélni. Háború van. (…) Akarunk ezekkel egy levegőt szívni, vagy rádöbbenünk végre: háború van!

3. Persze, hogy ha háború van, akkor ellenségnek is lennie kell. Itt vannak mindjárt a civil szervezetek, amelyek közül az egyik, a Migration Aid párttá alakult Éjjeli Őrség néven, hogy így kerülje meg a rá kirótt büntetőadót. (A többiek inkább bíróságra mennek, ha a NAV követeli rajtuk.) Furmányos ez az ellenség.

De nincs semmi vész, mert itt van az ifjabb Lomnici nevű ember, aki azonnal le is leplezi őket. Lomnici szerint ugyanis

A hazaárulás kategóriájába

abszolút beletartozik az eset, hiszen a párt nem a magyar emberek dolgaival és jólétével foglalkozna, hanem harmadik országbeli személyek gondjaival, Magyarország kárára.

Azt mondjuk egyáltalán nem bánnám, ha az Éjjeli Őrség egyből azzal kezdené a dolgait, hogy bepereli ifj. Lomnicit rágalmazásért, és neki végre a bíróságon kellene bizonyítania jogi hozzáértését, nem lenne elég, ha feltünteti a névjegykártyáján.

4. Háborúban az ellenséggel barátkozni persze szintén hazaárulás, amit a Németh Kristóf nevű színész követett el. De szerencsére a kormánypropaganda – egykor Simicska tenyeréből evő – megmondóembere résen volt, és leleplezte feljelentette:

MIÉRT SZELFIZIK EGY JOBBOLDALI CELEB KÁLMÁN OLGÁVAL?

Elromlott Németh Kristóf „barát-ellenség”-felismerő rendszere? Színművészünk nem tudott odafigyelni Kötcsén a miniszterelnökre, mert épp sorban állt Németh Szilárd pincepörköltjéért? 

(…) ha Németh Kristófnál nem múló szenvedély a jobboldali gondolkodás, akkor maximum egy olyan videóban kellene együtt szerepelnie Kálmán Olgával, ahol, mondjuk, szamárfület mutat neki. (…)

Miközben a jobboldali és a baloldali média keményen kultúrkampfol (Hajrá, Szakács Árpi & OJD!), és épp arra tolódna a narratíva, hogy talán nem kéne annyira betojni a libsi művészeti erőfölénytől, akkor miért is vállal fel egy nemzeti értékrendű celeb egy Stockholm-szindrómás, megfelelési kényszeres videózgatást pont a liberális sztárműsorvezetővel, aki egyébként rühelli a polgári oldalt?

Nemrég foglaltuk vissza az einstandolt Hír TV-t a libsiktől, hogy visszaadjuk a jobboldali nézőknek. Talán ne mi törölgessük már Olga könnyeit!

5. Most ott tartunk, hogy várjuk a felmentő sereget. Aki természetesen maga Orbán Viktor lesz. Ha majd egyszer visszatér Magyarországra, hogy meglátogassa alattvalóit, és megmentse őket a gonosztól.

De lehet, hogy előbb Kirgizisztán menti meg, vagy Milánóba látogat, ahová Salvini, a szélsőjobboldali belügyminiszter hívta meg egy lapinterjúban.

  • Ugyanakkor a külügy még nem reagált arra, hogy Orbán elfogadja-e a meghívást, és Salvinivel vállt a vállnak vetve kísérli meg megmenteni Európát.
  • Mert az ugye mégiscsak rangon aluli  lenne, ha az Európa első számú posztjára pályázó kormányfő egy ugribugri beosztottal, egy belügyminiszterrel találkozgatna, még ha az az olasz populisták vezetője is.

Ha Orbán elfogadja a meghívást, az azt jelentené, hogy lemondott arról, hogy a Néppárttal vegye be Brüsszelt, az ellenség fészkét, és nekiállt saját sereget szervezni a kontinens szélsőjobbos populistáiból, ami legfeljebb egy elterelő hadművelet lehet.

De azért vannak arra utaló jelek, hogy Orbán mégiscsak szövetséget köt Salvinivel (és így nem teljesen kizárt, hogy vannak pontok, ahol az alternatív univerzum összeér a létező valósággal). Például Bayer fentebb citált írása, amelyben olyanok vannak, hogy

A frontvonalban most leginkább Matteo Salvini olasz belügyminiszter harcol. Ő felismerte, hogy háború van (…) Ha Salvini elveszíti ezt a háborút, vég nélkül, újra és újra útra fognak kelni a lélekvesztők az illegális migránsok tömegével, (…) Ezért kell minden erőnkkel Salvinit segítenünk.

Szóval ennek alapján az is lehet, hogy a Néppárt már elutasította Orbán kinyújtott kardját, csak még nem deklarálták.

De hát ilyen a háború. Soha semmi nem világos, a háború köde mindent eltakar (az Orbán-család harácsolását például kiválóan). Csak az az egy biztos, hogy háború van. Mert ha maga Bayer és a teljes propagandamédia állítja, akkor az minden kétséget kizáróan úgy is van.

Ahogy például az Egy Gyűrű vagy a Halálcsillag is létezik valamilyen értelemben.

Facebook Comments