Orbán akkorát füllentett a parlamentben, hogy beleremegett az ülésterem mennyezete

Orbán akkorát füllentett a parlamentben, hogy beleremegett az ülésterem mennyezete

Úgy tűnik, annyira hiszékeny, hogy ő maga is bedől saját propagandájának. ormer.jpg

A miniszterelnök beszédével kezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. Orbán Viktor

  • felmondta a gazdasági sikerpropagandát,
  • hivatalosan is bejelentette, hogy újabb propagandakampányt indítanak (ezúttal a népszaporulat érdekében).
  • Beszélt a Sargentini-jelentésről, amelyről továbbra is azt állította, hogy Magyarország ellen, és nem a kormánya ellen született (a metonímiáról még nem hallott),
  • de a magyar embereket már nem hozta szóba, valamint nem nevezte hazaárulónak a jelentést az EP-megszavazó 4 magyar ellenzéki képviselőt sem (okafogyottá vált a nyomásgyakorlás).
  • Orbán beszélt arról is, hogy a jelentés elfogadása ellen jogi lépéseket tesznek (nyilván csak időhúzás céljából, hiszen a szavazás törvényessége kétségtelen).

Ezenfelül bejelentette, hogy Magyarország (illetve annak nevében az ő kormánya) nem engedi, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen, és ezt az álláspontot fogja képviselni a salzburgi uniós csúcson is.

A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy

Nem helyes, ha tőlünk el akarják venni a határvédelem jogát, és helyettünk Brüsszel akarja irányítani a magyar határ védelmét. (…) Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem ehelyett menedzselni akarják a bevándorlást.

A határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben.

Ekkor az alsóházi ülésterem freskókkal díszített mennyezete hosszan gondolkozott azon, hogy leszakadjon-e, de végül úgy döntött, hogy tesz az egészre, annyit nem ér a dolog.

Orbán állításával szemben annak ellenkezője igaz: a kormánya semmit nem tett a határok megvédésére.

Most nem arról van szó, hogy Orbán 2 éve még az ellenkezőjéről beszélt, és a közös uniós határvédelem megerősítését sürgette, hanem arról, hogy a Fidesz-kormány úgy védte meg a magyar (egyben schengeni) határokat, hogy

  • 2014 karácsonyán például az osztrákok nem győzték leszedni a koszóiakat Hegyeshalomnál a Railjetről,
  • valamint amikor elindult a szíriai arabok áradata a törökországi menekülttáborokból, akkor

az Orbán-kormány átengedte, sőt, maga szállította át őket Ausztriába.

Itt írtunk arról, hogy a magyar hatóságok évvégi jelentése szerint 2015-ben 391 ezer ember lépte át illegálisan a magyar határt. Az meg köztudott és szemmel látható, hogy közülük egyetlen egy sem maradt Magyarországon.

Különben ezt idén januárban még a kormánypropaganda is elismerte (bár tévedésből).

2015 ősze, gyakorlatilag 3 éve már egyáltalán nincsenek migránsok Magyarországon. Nem fenyeget olyan veszély, hogy Magyarország bevándorlóországgá vagy gyűjtőtáborrá válik. Orbán hős hazafiai csak a semmit, az üres kerítést védik, idén nyáron még medvéből is több jött külföldről Magyarországra, mint illegális bevándorlóból.

Orbán nem védett meg tehát semmit: amikor valóban jöttek migránsok, kerítés ide vagy oda, ő maga szállította át őket Ausztriában. És amióta nincs bevándorlás, az nem kerítés miatt van, hanem azért, mert lezárult a nyugat-balkáni embercsempész útvonal.

Azt viszont nem Orbán zárta le, hanem egy bizonyos Angela Merkel, a Fidesz-propaganda főgonosza, Európa elveszejtője, ő állapodott meg Erdogan török diktátorral az EU nevében. A paktum ellen amúgy maga Orbán lázított, azzal fenyegette meg Ankarát, megvétózza a tagjelöltségüket, hátha újra ideűzik a szíriai menekülteket.

Azt állítani tehát bődületes hazugság, hogy Brüsszelben senki nem ért annyira a határvédelemhez, mint az Orbán-kormány. A plafon meg talán csak azért nem szakad le, mert aki a legtöbbet tette a határvédelemért, a nyugat-balkáni útvonal lezárásáért, a szíriaiak otthonuk közelében tartásáért, az tényleg nem Brüsszelben él.

Hanem Berlinben.

Azt pedig éppen ugyanő, Mutti javasolta a múlt héten a Bundestagban, hogy erősítsék meg az uniós határvédelmet azokban az országokban, amelyek az EU perifériáján vannak. Orbánnak tehát Merkellel kell megküzdenie Salzburgban.

Az egyetlen emberrel, aki tényleg tett valamit a magyar határvédelemért, és nem csak beszél róla.

És ez ugyanaz az ember, aki ki akarja őt tenni az Európai Néppártból is.

Facebook Comments