Átlagos pénteki nap: összeszedtük a pártállam mai uszításait, hazugságait és lopásait

Átlagos pénteki nap: összeszedtük a pártállam mai uszításait, hazugságait és lopásait

Orbán Viktor bődületeset hazudott Gruevszkivel kapcsolatban, Dúró Dóra a nem létező burkás nők ellen visel hadjáratot, Mészáros Lőrincék luxushotelt építenek egy kemping helyére a Balatonnál. És ez még nem minden.csak_a_fidesz.jpg

Átlagos pénteki nap: a miniszterelnök az adóforintjainkból felépített közmédiában alákérdezős-benyalós kérdéseket kap egy propagandistától, majd

folyékonyan hazudik a mikrofonba.

A miniszterelnök arra hivatozik Gruevszki menedékkérelmével kapcsolatban, hogy a volt macedón kormányfő annak idején segített megvédeni Magyarországot a menekültáradattól.

„Én ismerem ezt az embert, nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni Magyarországot a menekültektől, kerítést épített és feltartóztatta a menekülteket. Gruevszkire mi úgy tekintettünk mint szövetségesünkre”

– ezt mondta a péntek reggeli rádiós beszédében a kormányfő.

A tények kedvéért: a magyar határon a kerítés 2015. augusztus 29-ére épült ki. Október közepére megszűnt dél felől a menekültek beáramlása (mellesleg: a kormány azóta törvénytelenül tartja fönn a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet”-et, hiszen nincs tömeges bevándorlás). Ehhez képest a macedón határkerítés 2016 tavaszára készült el, de a hírek még azon is többször átmentek csoportosan a menekültek.

(Kósa Lajost meg sem említjük, aki értetlenkedett egyet az ismét fideszesre állított HírTV-ben, hogy miért pont erről az ügyről kérdez mindenki.)

Átlagos pénteki nap: Dúró Dóra valahogy fel szeretné hívni magára a figyelmet és megpróbál xenofóbiában versenyre kelni a nácikat is megszégyenítő Fidesszel. A Jobbik egykori és a Mi Hazánk nevű szélsőjobbos párt jelenlegi képviselője Facebookon írta meg, hogy elindított egy törvénymódosítási folyamatot, aminek az a célja, hogy betiltsa Magyarországon a burkaviselést. Ugyan egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány nő visel burkát Magyarországon, de az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának ülésén Dúró javasolta, hogy szavazzanak a szabálysértési törvény módosításának törvénytárgysorozatba-vételéről. A bizottság fideszes képviselői megszavazták csont nélkül, az ellenzék nem volt jelen. (Korábban megírtuk: a Mi Hazánkat valószínűleg a Fidesz hozta lére a Jobbik és a szélsőjobboldal uralására.)

Az indoklás felül a szokásos-fideszes terrorral riogatós propagandavonatra: a politikus szerint a teljes testet fedő burka alkalmas arra, hogy terrorcselekmények elkövetésekor álcának használják, ezért a viselése túl nagy kockázatokat rejt magában.

Átlagos pénteki nap: végigfut a magyar sajtón a 888 nevű szélsőkormánypárti propagandaoldal felhívása (G. Fodor Gábor szerkesztésében, Habony Árpád tulajdonában), melyben arra kérik az egyetemistákat, hogy ha elegük van az egyetemükön zajló „kéretlen baloldali politizálásból”, akkor egy megadott emailcímen

jelentsék fel tanáraikat.  

A felhívás előzménye, hogy a múlt héten megjelent egy hazugságoktól hemzsegő, uszító hangvételű cikk az oldalon, melyben az ELTE BTK elsőéves diákja, Zelenka Dóra arról írt, hogy az ELTE „már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is”. Utoljára ilyen cikkeket a negyvenes-ötvenes években olvashattunk Magyarországon, amikor a zsidók, a kommunisták, vagy éppen a kulákok ellen uszítottak.

Átlagos pénteki nap: a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter visszaszólt a kormánya által leüldözött CEU-nak. Szerinte

„a Soros-egyetem nem a megoldást keresi, hanem politikai balhét akar”

– írja az MTI. Mindezt Szijjártó azután hörögte bele a mikrofonba, hogy hónapokig tartó csicskáztatás és szívatás után pár nappal ezelőtt kijelentette: kormánya nem írja alá az egyetem engedélyét, mert nem látják megalapozottnak, hogy a CEU Amerikában is folytat oktatási tevékenységet. Ezt ugyan New York állam már igazolta, de a magyar kormányzat nem hitt New York államnak. Aztán csuklás nélkül belemondja Szijjártó a mikrofonba, hogy „Soros-egyetem” és „balhét akar”. Az nem számít, hogy a CEU a térség legjobb egyeteme és Bécsben tárt karokkal várják.

Átlagos pénteki nap: Mészáros Lőrincék a balatonszemesi kemping helyére luxushotelt építenek. Trükközéssel szerezték meg a területet, az önkormányzat pedig megengedte nekik, hogy a beépíthetőségi határokat és a magassági korlátokat is túllépjék. Az olcsó kemping helyére beton kerül.

Facebook Comments