Az ellenzéknek tilos, de ha a Fidesz csinálja, akkor nem hazaárulás

Az ellenzéknek tilos, de ha a Fidesz csinálja, akkor nem hazaárulás

Mert ők kivételesek. mo_1.jpg

  • A baloldalon a jobboldal gyengítéséért még az sem nagy ár, hogy közben ártanak Magyarországnak – közölte Orbán Viktor.
  • Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen – állította Kocsis Máté.
  • Kezeljük őket úgy, ahogyan ők minket: ellenségként. S ennek megfelelően viszonyuljunk hozzájuk. Bármilyen eszköz megengedett a védekezéshez – írta Pilhál Tamás.
  • Ezennel határozottan követelem, hogy a magyar kormányzópártok azonnali hatállyal váltsák le a magyar parlament bizottsági elnöki és alelnöki stallumaiból nevezett pártok képviselőit – követelte Bayer Zsolt.
  • Az ellenzék a magyar szavazók akaratát akarja felülbírálni – állította Deutsch Tamás.

Mindezt pusztán azért, mert az ellenzék ellenzékként mert viselkedni, és a Momentum, a DK és az MSZP EP-képviselői nem voltak hajlandók megszavazni a Fidesz delegáltjait az Európai Parlament bizottsági alelnöki posztjaira.

Mintha a Fidesz ezek a pozíciók alanyi jogon járnának, és mintha az valami szokatlan dolog volna, hogy az ellenzék teszi a dolgát, és ellenez.

Pedig dehogy szokatlan. Elég csak a múlt hétre visszatekinteni, amikor a német kormány képviseletében Angela Merkel nem szavazta meg (tartózkodott) saját kormánytagja és párttársa, Ursula von der Leyen jelölését a legfontosabb uniós posztra. Csak azért, mert a koalíciós partnerek ellenezték azt. A német szociáldemokraták egyáltalán nem gondolták kézenfekvőnek, hogy csak azért, mert azonos az anyanyelvük, nekik mindenféleképpen  támogatniuk kell von der Leyen bizottsági elnökségét.

Pedig védelmi miniszter nem is akarja mindenféleképpen eltiporni a vele egyet nem értőket. Ami mondjuk a Fideszre például nem igaz

A magyar kormánypártok teljes szereptévesztését az is jól mutatja, hogy korábban ők is egészen

pontosan ugyanígy jártak el a szocialista jelöltekkel szemben.

  • 2004-ben például úgy próbálták megakadályozni Kovács László uniós biztosságát, hogy egy nem is őt ábrázoló fotó alapján azt hazudták, munkásőr volt. A képet – ráírva Kovács nevét – minden EP-képviselőnek elküldték.
  • 2010-ben pedig a Fidesz – illetve személyesen Deutsch Tamás – kampányolt Fazakas Szabolcs számvevőségi jelöltsége ellen, miközben Fazakas nemcsak magyar volt, de a néhány hónap múlva felálló Orbán-kormányban számtalan állambiztonsági múlttal bíró személy is miniszter vagy államtitkári posztot kapott.

De az más. Nekik lehet. Ha a Fidesz csinálja, akkor nem hazaárulás.

Facebook Comments