Tarlós István végre feketén-fehéren, mindenki számára érthetően bebizonyította, hogy mennyivel alkalmasabb Karácsony Gergelynél

Tarlós István végre feketén-fehéren, mindenki számára érthetően bebizonyította, hogy mennyivel alkalmasabb Karácsony Gergelynél

A mohácsi csatáról csak az írhasson, aki részt vett benne!
tarpi.jpg

A Fidesz láthatóan 3 dologra építette fel kampányát az ellenzéki többségű fővárosban.

  • 1. A fideszesek nem is fideszesek, Tarlós István meg Orbán Viktor legnagyobb ellenfele, aki képes megvédeni a kormánytól Budapest érdekeit.
  • 2. Az előbbivel némileg ellentmondásban, olyanokat kell választani, akik képesek együttműködni a kormánnyal.
  • És 3., specifikusan Tarlósra, ő a választók többsége szemében ALKALMASABBNAK TŰNIK Karácsony Gergelynél, ezért őt kell választani.

Azonban a bizonyítékok fájdalmasan hiányoztak, hogy miben is áll Tarlós ALKALMASSÁGA. Egészen eddig, mert sokáig kellett ugyan várni, de megérte: Tarlós a saját szavaival bizonyítja be a napnál világosabban egy minap, az Azonnalinak adott interjúban, hogy mennyivel is ALKALMASABB Karácsonynál.

Például akkor, amikor nyilvánvalóvá teszi, hogy fogalma sincs arról, hogy a Karácsony által meglátogatott, Erdogan ellen küzdő isztambuli polgármester éppen hogy az állam és az egyház szétválasztásának híve. (Szemben ellenségével, a török diktátorral, akit éppen a Tarlós főnöke, a magyar kolléga preferál erősen.)

Az is ALKALMASSÁG fényes bizonyítéka, amikor a Megafonos Bácsi közli, eddig 

nem tudta, hogy a Bence egy önálló keresztnév,

és nemcsak a Benedek becézése, és hogy a Tordai Bencét például tényleg így hívják hivatalosan,  nem pedig Tordai Benedeknek.

Vagy amikor azt mondja, hogy ő maga “nagy barátja a bicikliközlekedésnek”, amit például az is bizonyít, hogy

40 évvel ezelőtt sokat biciklizett.

Továbbá azt is bevallja, hogy van neki egy titkos Facebook-oldala, amit “többszázezren lájkolnak csak Budapesten”, de neki magának sajna fogalma sincs arról, hogy mi a neve vagy a címe:.

Ez valahol a Fidesz mellett van ez a Facebook-oldal, nem tudom pontosan, hol.

Ahogy azt a kormánymédiát is, amelyik “csúnyán interpretálta”, amikor Scarlett Johanssonnal találkozott, és a színésznő szájába adták (khm), amit maga Tarlós mondott el. (Hogy egy szűk körű találkozón elhangzottakat egyáltalán hogyan tudta csúnyán félreinterpretálni bárki ott nem jelenlévő, azt a főpolgármester nem magyarázta meg.)

És ki adta a szájába?

Hát honnan tudjam?

Ha ezekből nem tűnik ki a feketén-fehéren Tarlós István ALKALMASSÁGA, hanem pont mintha az ellenkezőjének látszana, akkor itt az ultima ratio, a döntő bizonyíték, amikor a a főpolgármester egy biciklis kérdés kapcsán leteremti az újságírónőt, hogy nem 20 évvel korábban tette fel:

Húsz évvel ezelőtt az általános iskola padjából nem éppen voltam abban a helyzetben, hogy feltegyem ezt a kérdést.

Na látja, ez a baj azzal, hogy a fiatalok olyan időkről írnak meg csinálnak videókat, amikben nem is éltek.

Hát kell annál több bizonyíték az ALKALMASSÁGRA, amikor egy önmagát túlélt politikus bácsi egyetlen mondattal több tudományágat, a történelmet, a geológiát, a csillagászatot vagy a kozmológiát is képes zárójelbe tenni?

(Hát mit képzel magáról ez a Romsics, meg az Ungváry, hogy “olyan időkről írnak, amikor nem is éltek”?! A mohácsi csatáról csak az írhasson, aki részt vett benne! Jim Peebles meg adja vissza a frissen kapott Nobel-díját, mert bár ugyan viszonylag már nem fiatal – ti. 84 éves -, de olyan időkről írt – ti. a kb. 14 milliárd évvel ezelőttiekről -, amikor “nem is élt”.)

Szóval ezek alapján már nem is az tűnik meglepőnek, hogy a mérvadó közvéleménykutatások szerint a vasárnapi választás előtt pár nappal Tarlós döntetlenre áll Karácsonnyal, hanem az, hogy nincs lemaradva utcahosszal, mert a budapesti választók majdnem fele még mindig támogatja.

Talán meggondolhatnátok ezt mégegyszer, proletárok.

Facebook Comments