A Fidesz véletlenül elismerte, hogy Sorosnak semmi hatalma nincs

A Fidesz véletlenül elismerte, hogy Sorosnak semmi hatalma nincs

Bár nem ez volt a cél, de sikerült összedönteniük az évek szorgos munkájával felépített összeesküvés-elméletüket. sor.jpgÉvek óta építgeti párhuzamos univerzumát az Orbán-kormány, amelyben gonosz, ún. háttérhatalmak manipulálják a világot. Az Ördögnek arcot is adtak: Sori Gyuri bácsit, a Magyarországról elszármazott kőgazdag amerikai üzletember lett az, aki nemcsak ösztöndíjat adott a Fidesz-politikusoknak és egyetemet, valamint civil szervezeteket finanszíroz, hanem

  • kormányokat tart a markában,
  • bejáratos a fontos emberekhez,
  • a kulisszák mögött meghatározó befolyással bír a politikai döntésekre
  • és érvényesíteni tudja az akaratát mindenkivel szemben.

(Kivéve persze Orbán Viktort, a kormányát és a Fideszt, mert ők hősiesen ellenállnak.)

Soros újabb gaztettét még pénteken vezette fel Orbán. Hogy ti.

tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen akarta megakadályozni Várhelyi kinevezését.

Aztán kiderült, hogy tények ugyan nincsenek, meg nem is személyesen, de valami azért van. A kormányzati üzenőfüzet hétfőn 2 cikket is szentelt annak a meg nem erősített információjuknak – el lehet képzelni, milyen, ún. megbízható forrásokból jutottak hozzá -, hogy Soros felhívott valakit Németországban, hogy hívja fel Merkelt, de az illető – nem Merkel, hanem akit felhívott – elhajtotta.

A kormánypropaganda zászlóshajója így plankolta fel a címlapsztorit:

November elején Soros György felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elnökét, Daniela ­Schwarzert, és a milliárdos azt kérte tőle, járjon közbe Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót az új Európai Bizottságban.

Amit aztán így összegzett egy másik cikkben:

Most újabb konkrét, kézzelfogható bizonyítékát láthatjuk a gátlástalanságnak, a dollármilliárdoktól és ezen keresztül a saját hatalmától megrészegült ember meggyőződésének, hogy neki joga van a társadalmak életének átformálására. Soros György úgy gondolta, elég, ha odaszól Berlinbe, az egyik emberével üzen a német kancellárnak, vétózza meg a magyar biztosjelölt, Várhelyi Olivér kinevezését. 

(Abban egyébként semmi kivetnivaló nincs, ha valaki nem hisz Várhelyi ígéretének, hogy független lesz Orbántól. Például maga Orbán se hisz neki. Pénteken úgy nyilatkozott, hogy ez csak egy “balos trükk”, szimpla hazugság.)

A bombasztikus sztoriból (amit vagy elhiszünk vagy nem, és bár az előzetes ismeretek birtokában hajlunk az utóbbira, most tegyük fel, hogy ebben az esetben kivételesen nem hazudnak) viszont az derül ki, hogy

  • Soros Györgynek nincs annyi hatalma, hogy irányítani tudja a német kancellárt.
  • Még csak annyi befolyása sincs, hogy tanácsot adjon adjon neki.
  • Sőt, még találkozni sem tud vele.
  • Csak annyit tud tenni, hogy felhív másvalakit, hogy hívja fel Merkelt.

De az meg elhajtja:

Schwarzer magán a telefonhíváson nem csodálkozott, mivel személyesen ismeri Sorost, pár havonta beszélni is szoktak egymással telefonon, már csak azért is, mert a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata a DGAP egyik támogatója. A kérés ugyanakkor meglepte őt, és próbálta elmagyarázni Sorosnak, hogy „a dolgok nem így működnek”. Közölte, hogy felhívni még fel tudná a kancellárt, de az teljesen kizárt, hogy ennyire direkt politikai tanácsot adjon neki. 

Ráadásul egy olyan ember mond neki kategorikusan nemet, és tagadja meg a közvetítést, aki Soros pénzéből él. Noha a Fidesz-propaganda azt sulykolja, hogy a Soros-támogatott civil szervezetek a milliárdos katonásan szervezett és fegyelmezett végrehajtó apparátusa.

Szóval bár alighanem észre sem vették, sikerült összedönteniük az évek óta építgetett konteót. Közöltek egy történetet, ami az ellenkezőjét igazolja annak, mint amit szerettek volna. Azt  bizonyították be, hogy a 90 éves üzletembernek semmilyen érdemi befolyása nincs a dolgok menetére. Nemcsak a kormányokat nem tartja a markában, de még saját támogatottjait sem.

Nemhogy nem irányítja a világot, de még csak annyit se tud elérni, hogy javaslatot tehessen.

Hát hová jut ez a világ, ha még a háttérhatalom fejének sincs semmi hatalma?!

Facebook Comments