Kásler és a kormány kidobja a betegeket a kórházakból, hogy helyet csináljon az újaknak

Kásler és a kormány kidobja a betegeket a kórházakból, hogy helyet csináljon az újaknak

Az ámokfutás folytatódik.km.jpg

Két nap alatt két kórházigazgatót is menesztett az Orbán-kormány ún. emberierőforrás minisztere.

  • Kásler Miklós a székesfehérvári kórház igazgatóját azért rúgta ki (jogtalanul), mert nem teljesítette a parancsot: nem megfelelően hajtott végre egy olyan (adatszolgáltatási) utasítást, amely nem is tartozott a feladatai közé.
  • A másikat, Cserháti Pétert, az Országos Rehabilitációs Intézet igazgatóját azért váltotta le, mert nem küldte haza a betegeket.

Az Emmi azt közölte,

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. Az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott. Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

Ami egészen magyarul azt jelenti, hogy inkább vallásos rajongásáról, mintsem a személyes higiénia iránit elkötelezettségéről ismert miniszter (és persze főnöke, a miniszterelnök) azt akarta, ürítsék ki a kórházat, küldjék haza a betegeket, hogy helyet biztosítsanak a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek.

A minisztérium elvárása szerint a kórházakból a hozzátartozóknak el kell szállítani az idős, zömében súlyos állapotú betegeket, akik persze nem véletlenül és ok nélkül voltak eddig ott. Még akkor is, ha tudják, ez mit jelent. Sőt, pláne akkor.

Azaz inkább feláldozzák a nem Covid-betegeket, csakhogy szebb legyen a majdani járványstatisztika.

Ami meglehetősen kreatív módja a kríziskezelésnek. Ahelyett, hogy a megelőzésre törekednének/törekedtek volna (a nem létfontosságú gazdasági tevékenység átmeneti leállítása, tömeges tesztelés és kontaktkutatás), inkább háborús állapotokat teremtenek az amúgy is romokban lévő egészségügyben.

Ahogy a Cserháti leváltása ellen tiltakozók egyike fogalmazott:

ezek embertelen gyilkosok.

Facebook Comments