Az origós lakáj gratulált az új indexes főszerkesztő-helyettesnek

Az origós lakáj gratulált az új indexes főszerkesztő-helyettesnek

Ebből is a Napnál világosabban látszik, hogy a Fidesznek semmi, de semmi, a világon semmi köze nincs az Indexnél történtekhez.tika.jpg

Tevan Imre a Facebookon jelentette be, hogy az ő első szerencsefecske, aki máris berepült az szinte komplett szerkesztőség felmondása után még ki sem hűlt székek egyikébe. Konkrétan főszerkesztő-helyettes lett belőle, amit a kommentelők finoman szólva se fogadtak kitörő lelkesedéssel.

(Érdemes beleolvasni, vagy akiknek nincs kedve többszáz ekéző hozzászóláshoz, megtekintheti a Media1 rövidített, de jellemző válogatását.)

Azért nem mindenki mondott ítéletet a gerinctelenség fölött. A Media1 összeállításában sem szerepel, hogy

Kovács András, az Origo nevű kormánylap propagandistája az a kivétel, akinek tetszett hullarablás.

Ezt írta (lásd a fenti képen):

Gratulálok Imre, és sok sikert kívánok!

Tevan és Kovács onnan ismerhetik egymást, hogy mindketten akkor kerültek az Origóhoz, amikor a megváltozott tartalomfogyasztási szokásokra hivatkozva kicsinálták a Sáling-féle szerkesztőséget, és kormánypropagandává züllesztették a lapot.

Ez most biztosan nem fog megtörténni, ha hihetünk az Kovács lapjának, amely napok óta azt a képtelen konteót sulykolja, hogy a DK és a Momentum, az ó- és új baloldal közötti konfliktus vezetett az Index szerkesztőségének távozásához, akik az újbaloldalinak titulált Momentumhoz húztak volna, és nem tűrték, hogy óbaloldali vezetőket ültessenek a fejükre.

Külön csavar a történetben, hogy a kirúgott Dull főszerkesztő állítólag maga is Gyurcsányékhoz húzott volna, ezért rúgták ki, és ezért álltak fel az újságírók, akik viszont momentumosok.

Ha nem teljesen tiszta a logika, akkor a t. olvasó ne bennem, és pláne ne önmagában keresse a hibát; az nem a mi készülékünkben lehet.

Egy biztos, a Fidesznek a lehető legkisebb köze sincs a történtekhez.

Ebben csodálatos módon a kormánypropaganda össze orgánuma egyetért. És ha ők mondják, akkor erre akár mérget is vehetünk.

UPDATE: Tevan máris lemondott a főszerkesztő-helyettességről, de állítása szerint nem az őt ért támadások miatt, hanem azért, mert pesszimista volt, össze lehet-e hozni egy új, professzionális, indexes csapatot. Ez nem úgy tűnt abból, hogy

  • 1 hét alatt ennek csak egyetlen tagját (őt magát) tudták bejelenteni;
  • Szombathy és Sztankóczy még azt sem tudta eldönteni, melyikük a főszerkesztő; ti. kinek a helyettese lenne Tevan.

Így inkább nem lesz egyiküké sem. Elhamarkodta a gratulációt az origós agitátor.

Facebook Comments