A Hitgyüli végleg beállt Orbán mellé: az ellenzék “gyökértelen és nem őshonos”

A Hitgyüli végleg beállt Orbán mellé: az ellenzék “gyökértelen és nem őshonos”

Németh Sándor letette a nagyesküt. nsszs.jpeg

A Fidesznek és az Orbán-rezsimnek különösen fáj, hogy hiába címkézik magukat kereszténynek, a keresztény egyházak nem állnak mögéjük. Az Erdő Péter bíboros-érsek vezette katolikusok nem kívánnak államegyházzá válni, a nemzetközi katolicizmus feje, Ferenc pápa pedig egyenesen

álkereszténynek és nacionál-populistának

nevezi az Orbánéhoz hasonló, totaliterbe hajló autoriter, fasisztoid, xenofóbiára alapozó rezsimeket.

A NER-nek tehát keresnie (találnia) kellett valamilyen keresztény egyházalt, ami beáll mögéjük: ez lett a Hit Gyülekezete, amelyet a jobboldalon 1-2 évtizeddel korábban egyenesen ördögi szektának tituláltak a szabadelvűsége, a vallásszabadság igénylése miatt.

Mostanra viszont már a kisegyház vezetése úgy viselkedik, mintha egyenesen a Fidesz vallási tagozata volna.

A Népszava vett észre egy, a Youtube-ra feltett Németh Sándor-rádióinterjút, amelyben a főpap vezető lelkész tagadja, hogy őt a propagandaminisztériumból vezényelnék:

neki például sem Orbán Viktor, sem Rogán Antal nem mondta meg soha, hogy miről prédikáljon.

De azért valahogy pont ugyanazt sikerül gondolnia és mondania, mint amit a Rogánék előírnak a rabszolgáiknak csicskáiknak propagandistáiknak.

  • Például, hogy létezik olyan, hogy háttérhatalom.
  • Vagy hogy a magyar ellenzék gyökértelen.
  • Sőt, egyenesen “nem őshonos”:

Látható módon a magyarországi baloldal örvendezik, mert arra gondolnak nyilvánvalóan, hogy nemzetközi baráti segítség következtében hatalomra tudnak jutni, mert érzik a gyökértelenségüket. Ezek a pártok, úgy mondanám,

nem őshonos pártok.

A Fidesz nagyon ügyesen megtalálta a magyar gyökereit, és ezért elsősorban a magyar választópolgárokra építi a programját, abban reménykedik, hogy megkapja a bizalmat. Az ellenzéknek viszont nemzetközi támogatásra, segítségre van szüksége. Ezt megkapta eddig is Brüsszeltől, és valószínű, hogy a jövőben az Egyesült Államok új kormányzatától is nagyobb segítséget fog kapni.

Ez a gyökértelenezés nemigen értelmezhető máshogy, mint antiszemita keretben, ami azért meglehetősen különös egy magát korábban feltételen filoszemitaként és Izrael-barátként pozícionáló felekezettől.

Az ún. pünkösdista-karizmatikus vallási mozgalmak ugyanis mind úgy hiszik, hogy Izraelbe tér majd vissza a megváltó, az 1000 éves királysághoz, Isten országának eljöveteléhez tehát szükség van Izraelre, meg zsidókra is.

Vagy legalábbis eddig szükség volt, mert mint Németh főlelkész az interjúban kifejtette,

a Hit Gyülekezete méltányos összegű támogatásban részesül az államtól.

A kormány nyáron kötött szerződést a Hitgyülivel, amiben mindenfajta pénzeket garantált nekik, miközben ugyanezeket megvonta például Iványi Gáboréktól.

Mert Ferenc pápa vagy Iványi nem eléggé keresztény, szemben Németh főlelkésszel vagy Semjénnel.

Nem kell tehát annyira sietni a világ végével, pont jó neki már most is. És hát az üzlet az üzlet: van az a pénz, amiért korpás az ember haja, vagy gázkamrát delirál valaki Európába.

Továbbá Németh az is elfelejtette hozzátenni, hogy mindezt a nem hívők pénzéből. Akik ráadásul több mint felerészt a “gyökértelen és nem őshonos” pártokra szavaztak 2018-ban.

Mondjuk Németh ezt máshogy gondolja, mert szerinte Orbán Viktor megkapta a választópolgárok többségének támogatását. Pedig nem. Nagyon nem: a Fidesz-KDNP még határon túlról importált és a krumpliért/párezerért vásárolt szavazatok beleszámolásával is egyértelműen kevesebb voksot kapott, mint magukat az Orbán-rezsim ellenfeleként pozícionáló pártok.

Amiből azért adódik a következtetés, hogy ha az ellenzéki pártok nem őshonosak, akkor alighanem a szavazóik sem azok. Innen már csak egy lépés annak felvetése, hogy meg kellene vonni tőlük a választójogot.

És akkor máris itt lenne az 1000 éves királyság, nincs itt szükség semmilyen Megváltóra.

Facebook Comments