A kormányzati kommunikáció már most adagolja, ki lesz a hibás a negyedik járványhullámért

A kormányzati kommunikáció már most adagolja, ki lesz a hibás a negyedik járványhullámért

A kormányzati kommunikáció már most adagolja, ki lesz a hibás a negyedik járványhullámért

Dolgos napok állnak honatyáink háta mögött. Gőzerővel zajlik az oltási program. A koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán a kormány hirtelen úgy döntött, hogy lazít a korlátozásokon. És mindezzel párhuzamosan arra is készülni kell, hogy ha az enyhítések hatására esetleg katasztrófaközeli állapotba kerülne az ország, legyen kézenfelvő magyarázat, hogy ez kinek a hibája. Az erről szóló információkat pedig már most el kell kezdni adagolni, hogy ha tényleg baj lesz, minden honpolgár úgy érezhesse: ő TUDTA, hogy így lesz, és már régóta egyértelmű, ki tehet az egészről.

Április 8-án reggel Németh Szilárd már korán útrakelt. Autóba pattant, és meg sem állt az ország déli határáig. Hercegszántóhoz érve üdvözölte a határzárnál szolgálatot teljesítő fegyveres erőket, aztán komótosan kipakolta, amit magával hozott Budapestről: egy csinos kis hordozható pulpitust és néhány álmos újságírót. Ezeket esztétikusan elrendezte a kerítés mentén, majd rövid sajtótájékoztatót tartva a teljesen kihalt táj előtt elmondta, hogy aggasztóan sokan próbálkoznak itt átjutni illegálisan, napról-napra többen, de szerencsére a védelmünk áttörhetetlen és bombabiztos. Aztán összecsomagolt, és újabb kétszáz kilométert autózott hazáig. 

Április 12-én a parlamentben az azonnali kérdések órájában a KDNP-s Földi László azt a váratlan és spontán kérdést szegezte a honvédelmi miniszternek, hogy mi a helyzet hazánk határvédelmével. Németh Szilárd készségesen magára vállalva a válaszadás feladatát elismételte, amit néhány nappal azelőtt a Hercegszántóra magával vitt újságíróknak is mondott. A déli határon húzódó kerítés egész Európa védelmét szolgálja, éppen ezért rendkívül szomorú, hogy a brüsszeli bürokrácia magára hagyta Magyarországot ebben a hősies küzdelemben. Hozzátette még, hogy az utóbbi időben ugrásszerűen megemelkedett a határon illegálisan átjutni próbálók száma, így nagyobb szükség van a határzárra, mint valaha. 

Április 13-án Varga Judit igazságügyminiszter egy hosszú Facebook-bejegyzésben azt taglalta, hogy

“Miközben a baloldal egyik kezével oltásellenes kampányt vezényel, a másikkal a járványhelyzet kellős közepén migránsok betelepítését, és az Európában munkájukat vesztett emberek bevándorlókkal történő lecserélését készíti elő.”

Április 14-én az alábbi kép jelent meg Magyarország kormányának Facebook-oldalán:

Április 19-én kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsós osztályai. Hamarosan tele lesznek a teraszok és a kerthelyiségek együtt mulató baráti társaságokkal. Közben a járvány harmadik hullámának talán csak éppen átbillentünk a csúcsán, de a naponta érkező hazai megbetegedési és halálozási adatok világszinten is kiemelkedően magasnak számítanak. Ha a meggondolatlan, túl korai nyitás újabb áldozatokat követel majd, esetleg felcsap egy negyedik hullám, miközben a világ nagy  részén már lecsengőben lesz a járvány, nem kétséges, hogy ki lesz ezért a hibás. Az illegális bevándorlók. Ki más is lehetne? Hiszen itt tolonganak a határainkon vad, megzabolázhatatlan hordákban, már mióta tudjuk! 

Ha tényleg léteznének, mire ideérnének, már nem sok mindent találnának itt. 

Facebook Comments