A kisújszállási tudós asszonyság helyretette a Fidesz-kormányt

A kisújszállási tudós asszonyság helyretette a Fidesz-kormányt

A kisújszállási tudós asszonyság helyretette a Fidesz-kormányt

Orbán Viktor január 3-án, még büszke volt rá, és magyar vakcinának nevezte a Pfizer/BioNTech Comirnatyját:

Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.

A Pfizer/BioNTech készítménye lett azután a nyugati világ fő fegyvere a koronavírus ellen, amerikai és izraeli, sőt még szerb adatok szerint is jól, sőt a legjobb hatékonysággal teljesít.

Mindenhol, kivéve Magyarországot.

A magyar kormány ugyanis kampányt indított ellene. Közöltek egy táblázatot, amelyik azt állítja, hogy a Pfizer/BioNTech vakcinájának beadása után arányaiban és összességében is többen haltak meg, mint a nem ismert hatásfokú kínai Sinopharmé után.

Erre Karikó Katalin, akit Orbán “magyar észnek” nevezett, a vakcina fejlesztőinek vezetője, a BioNTech alelnöke válaszolt. Karikó egyszerűen kiegészítette a kormány táblázatát, és odaírta, hogy melyik vakcinát nem adják kónikus betegeknek:

Azt írta,

4 hónap alatt halt meg 32 idős ember/100,000 Pfizer beoltottból akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegségben szenvedtek.

A kínai vakcina esten 2 hónap alatt halt meg 16 ember/100,000 beoltottból akik krónikus betegségben nem szenvedtek.

Meg kutatónak sem kell lenni ahhoz hogy valaki realizálja megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit, vagy historic kontrollal. A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni különben ez teljesen félrevezető információ.

Karikó Katalint az Orbán-kormány március 15-én tüntette ki Kossuth Széchenyi-díjjal a vakcina fejlesztésért, másfél hónappal később meg kampányt indított az általa fejlesztett vakcina ellen.

Facebook Comments