Lehet, hogy megvan, ki játssza Gyurcsányt és Dobrevet a lejáratós filmben

Lehet, hogy megvan, ki játssza Gyurcsányt és Dobrevet a lejáratós filmben

Lehet, hogy megvan, ki játssza Gyurcsányt és Dobrevet a lejáratós filmben

Úgy tűnik, megvan ki játssza Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát abban a filmben, amelyet nyolcszázmillió forint közpénzből forgat az orbánista Kálomista Gábor prodcerhez köthető kör.

Korábban a 24. hu így írt erről a filmről:

“A MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen. A projekt mellett 800 millió forintos filmgyártási költség szerepel, amelynek a törvény szerint 30 százalékát, vagyis 240 millió forintot teheti ki az adókedvezmény formájában kapott támogatás. A nyilvános táblázat alapján a film gyártása már tavaly november óta tart, a forgatás megkezdésére 2021. március 21-ét jelölték meg, a „befejezés dátuma” rubrikában pedig október 23. szerepel. Utóbbi céldátumok persze még csúszhatnak a koronavírus-járvány és egyéb tényezők miatt is.

Iparági berkekben egy ideje kering az a feltételezés, hogy a nagy titkolózás övezte filmet a 2022-es országgyűlési választások előtt tervezik bemutatni. Egy ilyen időzítés esetén jó eséllyel menthetetlenül átpolitizálódna a film, hiszen nehéz lenne elválasztani a Gyurcsány Ferenc és a baloldal démonizálására épülő kormányzati kampánytól.

Persze nagy a titkolódzás, senki nem mond semmit, de az nem egy túl merész feltételezés, hogy egy otromba propaganda film készül már megint közpénzből. Természetesen, ha tévedtünk és egy valóban színvonalas, szakmailag, művészetileg és a valós tényekhez hű alkotás készül, akkor előre is elnézést kérünk. Egyeőre azonban az előjelek sok jót nem ígérnek.

No, de ki játssza a miniszterelnököt? Korábban Gyurcsány azt mondta, annak örülne, ha Hugh Grant alakítaná az ő személyét. Rossz hírünk van. Valószínűleg nem Grant alakítja majd a miniszterelnököt.

Hanem értesüléseink szerint az ifjú Mózes András színész, míg Dobrev Klárát a gyönyörű Gubás Gabi. Nagy a titkolódzás, szóval, még az is lehet, hogy nem ők lesznek és csak ködösítés mindez, azzal hogy rossz hírbe keverjék ezt a két színészt. Azt mondjuk megtaláltuk Mózes Instagram oldalán, hogy egy forgatáson ült egy “színész” feliratú széken április 30-án, a háttérben nagy, sötét autók. De arra nincs utalás, mi is a film. Az is lehet, hogy csak beleült valaki más székébe.

Korábban a 24.hu sem kapott információt arról, ki játszik a filmben, pontosan mikor és hol készül. Titok – nyilván azt gondolják, hogy így majd nagyobbat üt a kampányban. Az biztos mindösszesen, hogy Mózes András és Gubás Gabi is a Thália színház tagja, amelyik szintén Kálomista Gábor érdekkörébe tartozik, így, ha valóban őket kérték fel a szerepre, akkor tényleg bátorság kellett volna ahhoz., hogy visszautasítsák.

UPDATE: A 24.hu egy nappal később címlapján hozta a történetet, többek között Mózes Instagram szorijának idézését is átvéve. De szerintük a női főszereplő  a szintén Thália színháznál lévő Bánovits Vivianne, de játszik majd Vidnyánszky alapembere Trill Zsolt is.

Facebook Comments