Kedélyeset siegheileztek és Ronaldót buzizták a magyar szurkolók a portugál meccsen

Kedélyeset siegheileztek és Ronaldót buzizták a magyar szurkolók a portugál meccsen

Kedélyeset siegheileztek és Ronaldót buzizták a magyar szurkolók a portugál meccsen

Orbán Viktor kedvenc lapja fel is töltött a meccs előtti hangolásról egy videót, amin ez jól hallatszik, azzal a konffal, hogy

“Így szurkolnak a magyarok!”

A kormányújságírók vagy nem vették észre, mi hangzik el a videón, vagy nem zavarta őket.

Az eset a nemzetközi sajtó ingerküszöbét viszont átlépte, a News 24 szerint például az egész meccsen siegheileztek és a náci karlendítést gyakorolták a “magyar szurkolók”. A lap azt is kiemeli, hogy a kétgólos Cristiano Ronaldót homofób abúzus érte, amikor azt skandálták neki, hogy

“Krisztiánó homoszexuál”.

  • Ez egyfelől nem példátlan, már 5 éve, a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon is ezzel híresült el a magyar válogatott legnagyobb, Carpathian Brigade-nak nevezett szurkolói csoportja.
  • Másrészt kifejezetten egybevág a kormánypolitikával is: a Fidesz-KDNP éppen a meccs napján fogadott el egy súlyosan homofób törtvényt, amely a szexuális bűnözőkkel helyezi egy szintre a magyarországi melegeket.

Ironikus ugyanakkor, hogy miközben Ronaldo nem homoszexuális, ellenben hírhedt heteroszexuális ragadozó, két gólját annak – az amúgy kifejezetten jó védő – Gulácsi Péternek lőtte, akinek még az EB-szereplése is kérdésessé vált azután, hogy a tavasszal kiállt a szélsőjobboldali kormánypártok homofób alkotmánymódosítása ellen és a melegek egyenlő jogai mellett.

Gulácsit ugyanaz a szélsőjobboldali szurkolóhad próbálta kitetetni a válogatottból, amelyik siegheilezett és Ronaldót buzizta.

Még szerencse, hogy nem sikerült, mert ha igen, akkor alighanem még súlyosabb a magyar csapat veresége, vagy legalábbis sokkal hamarabb eldől a találkozó. Gyakorlatilag a kiutált kapus tartotta meccsben a csapatot, és ezt így gondolják a játékosok is, pl. Fiola Attila.

(Ha ellenben Ronaldo valóban meleg lenne, akkor a meccset le sem adhatta volna a magyar tévé, mert egy homoszexuális futballsztár szerepeltetése alighanem a homoszexuális propagandának minősült volna.)

Magyarországot megint a szélsőjobboldal mutatta be a világnak:

Mi nem térdelünk. Mi siegheilezünk és buzizunk.

Meg persze portugált verünk. De nem úgy, hanem a magunk módján.

Update: a homofób nézőtéri incidensek miatt az UEFA is vizsgálódik.

Facebook Comments