Ha nem látom, nem létezik: a kormánypárti híroldalakon nyoma sincs a lehallgatási botránynak

Ha nem látom, nem létezik: a kormánypárti híroldalakon nyoma sincs a lehallgatási botránynak

Ha nem látom, nem létezik: a kormánypárti híroldalakon nyoma sincs a lehallgatási botránynak

Nehéz idők járnak szegény magyarokra: nem elég, hogy a teljes Nyugat összeesküdött ellenünk, hazánkat megszállták a homoszexualitást megállíthatatlanul terjesztő hittérítők, nem kapunk zsebpénzt büntetésből és a pápa is csak beugrik, le se ül egy kávéra, most még az is kiderült, hogy több száz állampolgár telefonjára telepített kémszoftvert a saját kormánya. Illetve, ez nem derült ki, csak úgy mondják: hiszen, amíg nem mondják be a híradóban, addig nincs. Ott pedig nem mondják be.

A kormányzati kommunikáció a jelenlegi, szorongatott helyzetében azokat a logikai sarokpontokat jelölte ki, amelyeket az ember általában két-három éves korban ki szokott nőni. Legfőbb stratégiai alapelvei az alábbiak:

Ha nem látom, nincs ott

Az MTI és az onnan átvett hírekre építő hirado.hu, valamint az ezekre alapozó televíziós és rádiós hírműsorok még véletlenül sem említik meg a lehallgatási ügyet. Ha valaki csak innen tájékozódik, tudomást sem szerezhetett az elmúlt évtizedek kétségtelenül legnagyobb hazai közéleti botrányáról.

A legfontosabb hírek az alábbiak:

Aki pedig mélyebben érdeklődik a közélet iránt, ilyen alpontokkal találkozhat:

Semmi kétség: az átlagos köztévéfogyasztó a legjobban attól fél, hogy éjjel berepül az ablakán néhány migráncs, és még ma is azon töpreng, hová tűnhetett Szájer József.

Ha mégis ott van, akkor más csinálta

Azon a ponton, amikor már muszáj volt megszólalni Pegasus-ügyben, azok, akik eddig kitérő válaszokat adtak, most igyekeztek megnevezni, hogy kihez fordulhatnak a kíváncsi sajtómunkások. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint Völner Pál államtitkár hatáskörébe tartozik az ügy. Orbán Viktor szerint Pintér Sándor belügyminiszter az illetékes. Pintér Sándor ugyan nem szeretne erről beszélni, de ha mégis, akkor csak zárt ülésen, olyan érintettek jelenlétében, mint például az igazságügyi miniszter.  

És egyébként is, Sorosbrüsszel.

Ha továbbra is ott van, és mindenki szerint én csináltam, akkor bántanak

Brüsszel összehangolt támadást indított ellenünk – jelentette ki komor hangon Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjúban. A miniszterelnök interpretációja szerint rengeteg pénzünk van az Európai Unió kezében, amit nem adnak oda, pedig a miénk, és azért bíztuk rájuk  – ó, a híres magyar nyitottság! – hogy majd alkalomadtán visszakérhessük. Amennyiben az adóvisszaigénylés ilyen formája valóban létező opció, akkor ideje, hogy magyar állampolgárok tömege álljon sorba a parlament előtt, hogy visszakérje a 27% áfát minden megvásárolt kifli után – erről, érdekes módon, ebben a formában nem esett szó mostanáig.

Ha bántanak, az azért van, mert különleges vagyok, és nem értékelik a képességeimet

A kormányzati kommunikáció egyik legkedveltebb fordulata, hogy a magyarok egészen különleges lények, akiknek egyedi gondolkodásmódját nem érti meg egyetlen nyugati demokrácia sem.  „A magyar olyan fajta” – szokta mondani a miniszterelnök.

Európa jövője az erős nemzeteken nyugszik, nem birodalmi vágyálmokon. Ezt üzenjük mi, magyarok innen, a Kárpát-medencéből!

– hirdeti Facebook oldalán az igazságügyi miniszter, miközben  – függetlenül a birodalmi vágyálmoktól – titkosszolgálati eszközöket használ teljesen hétköznapi emberek megfigyelésére, hogy minden lépésükről tudjon.

Csakhogy most akkora a botrány, hogy ez a módszer nem működik. A világ vezető hírportáljai lassan egy hete hozzák címoldalon az egyre újabb és újabb, napvilágra kerülő információkat.  Nincs az a magyar kormánypárti híroldal vagy Facebook-csoport, ahol ne jelenne meg belinkelt kommentként a Washington Post vagy a CNN éppen aktuális cikke. Ahogy egyre több érintettje lesz a kémszoftver-ügynek, már kevés lesz a kampánycélokra indított népszavazás, a bevándorlókkal és a nemváltó óvodásokkal való ijesztgetés. Senki nem látott mostanában felfegyverzett menekülthadakat vagy transznemű ötévesek hordáit – arra viszont sokan emlékeznek, milyen érzés, ha egy magát felsőbbrendűnek gondoló hatalom lehallgatja a telefonokat és bármilyen információval visszaélhet.

Nagy szerencse, hogy éppen most kezdődtek meg az olimpiai játékok, így a következő hetekben ez bőven ad anyagot a hazai címlapokra. De ez csak három hét haladék. Aztán lassan eljön az ideje, hogy a magyar kormány végre a népe szemébe nézzen.

Facebook Comments