Egykori alma matere is szembefordult Orbánnal

Egykori alma matere is szembefordult Orbánnal

Egykori alma matere is szembefordult Orbánnal

Van az a mértékű uszítás, ami mellett már nem lehet elmenni szó nélkül.

A Fidesznek ellenségekre, lehetőleg fiktívekre van szüksége, egybekovácsolja a tábort, és nehogy az Orbán-rezsimről szóló népszavazássá fajuljon a jövő évi választás. Az arabok (migránsok), a zsidók (Soros), a cigányok (Gyöngyöspata, börtönkártérítések) után ezúttal úgy döntöttek, a melegek ellen indítanak indítanak kampányt, ezzel fordulnak rá a 22-es választásokra.

Miután – főként külföldi használatra – sokáig tagadták, hogy a gyermekvédelminek nevezett törvény, amelyik kategorikusan tiltja a “homoszexualitás népszerűsítését” valójában melegellenes volna, és Orbán egyenesen azt állította, hogy ő a 80-as években a melegek jogaiért is küzdött (noha arra nem is volt szükség), Szijjártó vasárnap

nyíltan melegellenes törvénynek nevezte a Fidesz-KDNP által júniusban elfogadott jogszabályt.

De a beismerés előtt is tudhatta ezt bárki, aki tud olvasni. Ennél fogva semmi meglepő nem volt abban, hogy szombaton az Orbán-rezsim elleni demonstrációvá alakult a Pride-felvonulás.

Az már inkább volt váratlan, hogy a permanens fasisztoid uszítás olyanokat is állásfoglalásra késztetett, akiktől eddig ezt nem szoktuk meg. Ilyen például a Bibó István Szakkollégium, a Fidesz és Orbán Viktor egykori alma matere, amelyik a Facebookon közölte, hogy a Pride napján kitűzte a szivárványos zászlót. Ahogy fogalmaztak:

a közösség döntése alapján.

Az 1983-ban alapított, Bibó nevét 2 évvel később felvett szakkolégium meghatározó szerepet játszott a Fidesz történetében. Lakói, tanárai vagy igazgatói közé tartozott

Orbán, Kövér, Áder, Szájer, Deutsch, Fodor, Simicska, Stumpf és Lévai Anikó is.

A párt 37 alapítója közül tízen voltak bibós jogászok, de magát a Fideszt is a szakkollégium épületében alapították 1988-ban.

De úgy tűnik, már megbánták.

Facebook Comments