Eltemették Ráday Mihályt

Eltemették Ráday Mihályt

Eltemették Ráday Mihályt

Rendező-operatőr, városvédő – áll Ráday Mihály fejfáján. A legtöbben valószínűleg városvédőként ismerték, évtizedek óta elszánt védelmezője volt az épített környezetnek. Nagy tudású, akinek mély, búgó hangján öröm volt hallgatni, amint a városról mesélt.

Hétfőn búcsúztattak tisztelői, barátai, rokonai.

Karácsony Gergely főpolgármester így emlékezett róla: Budapest elveszítette legkérlelhetetlenebb védelmezőjét, elhunyt Ráday Mihály. Éppen csak egy hónap telt el azóta, hogy a város nevében törleszthettük felé a régi adósságot és végre Budapest díszpolgára lett

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes bucsuztató beszédében is hasonlóan fogalmazott: Az első pillanattól felnéztem rá, csodáltam a szenvedélyét, a tudását. Ő sosem választotta a könnyebb utat: karizmatikus volt, sokszor kemény, vitában megingathatatlan. Kellett és lehetett tanulni tőle, nemcsak azt a tudást adta át, ami az övé volt, hanem azt is, ahogy erre a mély, a dolgokat összefüggéseiben látó tudásra szert tett.Ennyi év után elmondhatom, hogy amit ő nem tudott Budapestről, az egyszerűen nem létezik, az nincs. Néhány hónappal ezelőtt, nyáron vette át imádott városának díszpolgári címét. Én azt hiszem, nagyon régi adósságunkat törlesztettük ezzel.

(Fotó: Városháza)

Facebook Comments