Volner megígérte: “Meg fogjuk hackelni a baloldali előválasztást!”

Volner megígérte: “Meg fogjuk hackelni a baloldali előválasztást!”

Volner megígérte: “Meg fogjuk hackelni a baloldali előválasztást!”

Azt természetesen nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. A fejlesztők alulméretezték a rendszert, vagy valóban tömeges terhelés támadás miatt omlott össze a szerver, de az tény, hogy volt valaki, aki már hónapokkal ezelőtt megjósolta ezt.

Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánkba távozott, majd onnan is kilépett, és saját magáról elnevezett pártot alapító, jelenleg független országgyűlési képviselő május 28-án ezt mondta egy Facebook-videóban:

“Csak szólok, hogy senki ne érjen meglepetésként, meg fogjuk hackelni a baloldali előválasztást.”

A meghackelés mikéntjét nem fejtette ki, de azzal indokolta, hogy az előválasztás „adatvédelmi szempontból aggályos bűncselekmények” elkövetésére is alkalmat ad, ezért meg fogják akadályozni.

Azt nem lehet tudni, hogy a szombati rendszerleállás összefügg-e Volnerék tevékenységével. A szélsőjobboldali politikus a hétvégén nem látszott emlékezni korábbi ígéretére, noha megemlékezett az előválasztásról.

Facebook-posztjában azt írta:

Az előválasztás totális politikai kudarccá vált: a jelöltállítási kampányban az összes baloldali pártra együttvéve is kevesebb ember szavazott, mint amennyivel egyáltalán be lehet kerülni a parlamentbe. Hiába hívja a ballibsi média az év legjelentősebb politikai eseményének, a társadalmat az előválasztási kampány láthatóan nem érdekli, egyszerűen nincs benne felhajtóerő.

Ennek értelme nem teljesen világos, a jelöltállítási kampányban ugyanis nem lehetett szavazni. Hiszen az kampány nem választás. Szavazni éppen szombattól lehetett volna, ha nem áll le a rendszer. Erről Volner így emlékezett meg:

A baloldali ellenzék által hónapokon keresztül előkészített, gondosan szervezett előválasztás már rögtön az első napon, alig néhány óra alatt összeomlott. Annyira, hogy le is kellett fújni az egészet. És persze ebben is össze-vissza hazudoztak: először azt mondták, hogy az óriási érdeklődés miatt, később pedig ráfogták a Fideszre az egészet.

Arról nem tett említést, hogy ő már ezt 4 hónappal ezelőtt megjósolta, és a felelősséget/érdemet (nézőpont kérdése) is magára vállalta érte.

Volnerék egyébként “a normális pártnak” nevezik magukat, ami éppen összecseng a Fidesz “normalitásvédő” politikájával. Minthogy az is, hogy az ellenzéki összefogás mögött észreveszik a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szálat.

Ez azonban egyáltalán nem meglepő, ha azt is tudjuk, Volner a Jobbikból való kiebrudalása óta rendszeresen együtt szavaz a Fidesszel, és ha rászorulnak, biztosítja a kétharmadot a kormánypártoknak.

Facebook Comments