Mindenki megnyugodhat, Orbán napi 100 fölötti áldozatnál bejelentette, hogy a vírust megfékezték

Mindenki megnyugodhat, Orbán napi 100 fölötti áldozatnál bejelentette, hogy a vírust megfékezték

Mindenki megnyugodhat, Orbán napi 100 fölötti áldozatnál bejelentette, hogy a vírust megfékezték

Magyarországon a világon a legmagasabb a koronavírus reprodukciós rátája (1,85). A tesztek 29%-a pozitív, ami azt jelenti, hogy a járvány totálisan kontrollálatlanul terjed.

A hosszú hétvégén napi átlag 50 ember halt bele. Ez keddre 76 nőtt. Csütörtökre virradóra már több mint 100-an haltak meg a járvány miatt. Ami azt jelenti, hogy halálos áldozatok száma 4 naponta (!) megduplázódik. Egyszerű szorzással kikalkulálható, hogy ez mit fog majd jelenti akár csak pár hét múlva is.

Ha csak napi százas szinten maradna a halálozás, áprilisra akkor is elérnénk az 50 ezer áldozatot. De nem marad, exponeciálisan nő, már karácsonyra el fogjuk érni.

Erre mit lép a kormány? Ha bárki azt hitte, hogy nem tudják fokozni, hát tévedett: Magyarország miniszterelnöke bejelentette, a vírust legyőzték!

Orbán Viktor november elején a nyugdíjasoknak írt levelet, több mint 2 millió embernek, és ebben a következőt állította:

“az oltásoknak köszönhetően sikerült megfékeznünk a vírust“.

Ezt napi 100 fölötti halottnál, exponenciálisan növekvő áldozatszámnál, kontrollálatlanul terjedő járványnál.

Miközben Magyarországon az átoltottság jelentősen elmarad az uniós átlagtól, még inkább a nyugat-európai szinttől, alig haladja meg a 60%-ot, soha nem érte el a 6 millió beoltottat.

Az oltási kampány kampány május második felében – éppen amikorra lett elegendő minőségi vakcina – gyakorlatilag leállt. A kormány azóta csak annyit tett, hogy engedélyezte a 3. – booster – oltásokat. Az érdemi tájékoztatás hiánya miatt azonban azt csak az ország leginformáltabb tizede, alig 1,2 millió ember adatta be, azaz fél évnél régebben oltott, a hatékonyságukat elveszítő vakcinák már szinte semmilyen védelmet nem jelentenek.

De a vírust megfékezték az oltásoknak köszönhetően.

Orbán mondott máskor is vicceseket. Tavaly szeptemberben jelentette be például, hogy

Van egy haditervünk, amely arról szól, hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket. (…) Mindenki megnyugodhat, mert ha elkapja a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.”

Azóta 31 ezren haltak bele azok közül, akik elkapták a vírust. Ők eszerint nem tartoztak bele a mindenkibe. Meg alighanem azok se, akik ezután halnak meg, hiszen megfékezték a vírust.

Orbán a levelében a nyugdíjasoknak jó egészséget kívánt.

Erre már szavak sincsenek.

Facebook Comments