Lőrinc barát nagyon átverte szegény Andreát

Lőrinc barát nagyon átverte szegény Andreát

Lőrinc barát nagyon átverte szegény Andreát

Van azért abban valami szórakoztató, hogy egy országban, amelynek épp összeomlik

  • a valutája,
  • az egészségügyi ellátórendszere,

az az egyik legérdekesebb napihír, hogy az adott ország leggazdagabb (és néhány év alatt megvagyonosodott) emberhez frissen hozzáment bulvárceleb még mindig megpróbálja igazolni, hogy

nem a pénzért tette.

Nem is kicsit úgy viselkedik, mint a kormánypropaganda. Arra a goebbelsi elvre alapoz, hogy ha egy hazugságot elég sokszor elismétel, hát elhiszik. Legalább – vagy legfőképpen – ő saját maga.

Várkonyi Andrea (hd. eredetileg orvos) a Blikk szerint a frissen megjelent könyvében így ír a Mészáros Lőrinchez fűződő érzelmeiről:

“Az én szememben a férfiasságba beletartozik az is, hogy az illető valamit elért az élete során, saját karrierje, egzisztenciája van. Itt nem a forintok számítanak, hanem hogy valamit kezd az életével. Egy férfihoz számomra a hatalom is hozzátartozik. Nem politikai hatalom, hanem az, hogy a pályáján nem a ranglétra alján áll, hanem fel tud mutatni valamit, amit elért, kiharcolt, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján.”

Ó, hát itt valakit nagyon megvezettek. Elhitették vele, hogy Lőrinc barátnak, a 10+ éve még veszteséges egykori gázszerelőnek saját karrierje van, saját érdemei, tudása, képzettsége alapján szerezte a vagyonát.

És nem pusztán a nevére van íratva, marketingokokból, mert az mégis disszonáns volna egy picit, ha a vagyon – amelyik elveszítette korábbi közpénz jellegét – az igazi gazda nevén lenne.

Egy kicsit emlékeztet a dolog arra is, amikor néhány éve a Legnagyobb Királykisasszony, aki azóta már a szabad világot választotta, posztolta ki a Facebookra, hogy ő és a férje

saját lábon állnak, saját erőből jutottak a vagyonukhoz.

Az nem teljesen világos, hogy ezt saját maguk is elhiszik-e, vagy csak azt akarják, hogy mindenki más elhiggye.

Utóbbi esetben Andreának is nehéz dolga lesz, mert – ezek szerint rajta kívül – mindenki más viszont úgy tudja, hogy a férje mindössze a királyi család strómanja és vagyonkezelője, a saját érdeme, tudása és képzettsége kimerül abban, hogy gyerekkori barátja nem gondolja róla, hogy hozzáférést akarna a politikai hatalomhoz is, mint az előző vagyonkezelő (SL) tette.

ML szerepe mindössze annyi, hogy nincsenek politikai ambíciói, végtelenül lojális és néhány milliárdos jutalékért bevállalta a céltábla szerepét.

Vannak jelek, hogy ez a lehetőség néha eszébe jut Andreának is. Ugyancsak a bulvárlapban megjelent idézet szerint ugyanis azt állítja,

mostani párkapcsolatában sokkal többször el tudja magát sírni.

De legalább utána:

csak ráhajtom a fejem a mellkasára, és mint a kisbaba, úgy alszom.

Hát, legalább.

(Kép: Ugytudjuk)

Facebook Comments