Orbán szerint az osztrák egészségügy nem bírta a terhelést, a magyar viszont “állta a sarat”

Orbán szerint az osztrák egészségügy nem bírta a terhelést, a magyar viszont “állta a sarat”

Orbán szerint az osztrák egészségügy nem bírta a terhelést, a magyar viszont “állta a sarat”

Nagyon különös dolgok vannak a miniszterelnök fejében.

Kovács Péter, a XVI. kerületi fideszes polgármester néhány hete a pártkongresszuson szólította fel a pártközpontot, hogy ugyan küldje már a választ a kellemetlen kérdésekre, mert nem tudnak mit mondani még saját választóiknak sem.

Az egyik ilyen kellemetlen kérdésre magától Orbán pártelnöktől érkezett a válasz. Ti. hogy miért van az, hogy a szomszédos Ausztriában komoly korlátozásokat rendelt el a kormány a koronavírus-járvány megállítására/megfékezésére, miközben a Fidesz-kormány Magyarországon nem tesz semmit, legfeljebb beszél arról, hogy majd, egyszer, valamikor, esetleg tenni fog valamit.

Orbán Viktor a kormányrádióban előadott, az egyik pártsajtós alákérdezéseivel segített monológjában azt állította, az a különbség oka, hogy a magyar egészségügy jól állta a sarat, miközben az osztrák nem bírta a terhelést:

Bár nagy terhet jelent az egészségügy számára az oltási akciópontok felállítása, de eddig ők is és az őket segítő katonák, rendőrök is jól állták a sarat – mondta Orbán Viktor, majd megjegyezte: Ausztriában azért kell zárni, mert a kórházi ellátási kapacitás gyengébb, mint Magyarországon, nekik arányaiban kevesebb bevonható kórházi ágyuk van.

Ebből az látszik, hogy a miniszterelnök fejében az a képzet él, hogy az egészségügy minőségét az ágyak, és nem az orvosok, az ápolók, valamint főképpen NEM a halottak száma határozza meg.

Ehhez képest a tények, miközben a két ország mérete csaknem ugyanakkora, Ausztriában hivatalosan félmillióval élnek kevesebben:

  • péntekre virradóra Ausztriában 68 áldozatot szedett a járvány, Magyarországon 191-et;
  • az elmúlt héten Ausztriában kevesebb mint 400-an haltak meg a koronavírus miatt, Magyarországon több mint 1200-an;
  • a járványnak csaknem 2 év alatt Ausztriában bő 12 ezer áldozata volt, Magyarországon több mint 35 ezer.

A Worldometer adatai szerint minden tekintetben háromszoros a különbség, és nem Magyarország javára. Erre tudja mondani Orbán, hogy a magyar egészségügy jól állta a sarat, az osztrák egészségügy meg gyengébb, mint a magyar.

Ez már tényleg olyan, mintha bő 200 éve éve Bonaparte bejelentette volna, hogy bárki bármit mond, bármi a látszat, bármit mutatnak a tények, ő nyerte meg a waterlooi csatát, és kész.

Mondjuk Orbán azt is állította még tavaly ősszel, hogy Ausztria a mi laboratóriumunk, és ami ott van, az lesz nálunk is 2 hét múlva.

Csak emlékeztetőül: az osztrák kancellár 2 hónappal ezelőtt lemondott, mert kiderült, hogy közpénzeket költött saját céljaira, valamint adatokat is hamisíttatott nyilvánosság megtévesztésére. Tegnap azután Sebastian Kurz azt is bejelentette, hogy teljesen visszavonul a közlétettől, soha többé nem kíván politizálni.

Felix Austria.

Facebook Comments