17-1-ről 1-17-re: így néz ki a “még, még, még” Orbán szerint

17-1-ről 1-17-re: így néz ki a “még, még, még” Orbán szerint

17-1-ről 1-17-re: így néz ki a “még, még, még” Orbán szerint

Orbán és a Fideszt rettenetesen zavarja, hogy 12 évvel a fülkeforradalom, a NER megalkotása, az orbáni autoriter rendszerváltás után is van egy szeglete az országnak, amelyik markánsan ellenáll a rezsimjének.

Amit az új Néprajzi Múzeum átadásán mondott, ti. hogy folytatják az ún. Liget-projektet a városlakók kifejezett akarata ellenére, az nem is a következménye miatt váratlan, azaz hogy folytatják a főváros legnagyobb zöldfelületének lebetonozását, hanem amiatt, amivel indokolta. Ti. hogy érzi a támogatást, megkapta a felhatalmazást erre.

50 nappal a választás után Orbán és a Fidesz megpróbál úgy tenni, mintha Budapest mellettük állna, mintha a fővárosiak őket támogatták volna, mintha nemcsak vidéken, hanem az ország központjában is taroltak volna.

Orbán mondatai nem pusztán a vágyai kifejezését jelentik, hanem a valóság teljesen tudatos és szisztematikus meghamisítását. A nemzetvezető fake statementje csak betetőzése a kormánypropagandisták által hetek óta hangoztatott narratívának, miszerint

valahogyan és voltaképpen a fővárost is megnyerte a Fidesz.

Az egyik agitka például pár hete közölt egy ábrát a budapesti választási eredményekről, amin jól látszik, hogy a kormánypártok minden nyomulásuk, erőfölényük és a feléjük lejtő pálya dacára csak egyetlen körzetet tudtak megnyerni. És odaírták a tetejére, hogy

Fej fej mellett Budapesten.

Nem igazán hagyják magukat zavartatni a tényektől.

A Fidesz fővárosi vesszőfutása kudarca leginkább nem is az országos eredményekkel, hanem a folyamatában szemlélve, a korábbi budapesti választásokkal összevetve feltűnő.

2010-ben, a fülkeforradalom idején például pont fordított volt az eredmény, a Fidesz nyert (volna) 17 mai választókörzetet, és csak egyet veszített (volna) el. Akkor még 32 választókerület volt a fővárosban, ezek közül 30-at(!) gyűjtött be az Orbán-párt, és csak kettőt (a XIII. kerületben) az MSZP.

Ráadásul a Fidesz tízet már az első fordulóban megnyert, azaz képviselőjelöltjei harmadának támogatottsága meghaladta az 50%-ot!

  • 2014-ben viszont már az ellenzék nyert a fővárosban: a 18 körzetből 10-et elhozott.
  • 2018-ban tovább gyengült a Fidesz: már 12 budapesti választókerületet veszített el, azaz kétharmadot. De jelöltkoordinációval (ami a zsarolás, fenyegetés, kivásárlás hatására elmaradt) az ellenzék akár mindet megnyerhette volna.

Ezután jött az önkormányzati választás 2019-ben. amikor a Fidesz elveszítette a főpolgármesteri posztot, és a 23 kerületből csak hétben maradt kormánypárti a polgármester.

És ezt 2022-ben még alul tudták múlni. Listán 47-41-re kaptak ki, egyéniben 17-1-re. Csak az egyszem jobbikos induló nem tudta hozni az ellenzéknek a körzetet.

A főváros ellenáll a korrupt, autoriter rezsimnek: 17-1-ről 1-17-re – ez a Fidesz budapesti mérlege 12 év alatt.

De ez csak hozzá-nem-értő laikusoknak és a rosszindulatú globalista liberálisoknak tűnhet úgy, mint egyértelmű, világos politikai üzenet. Orbán ellenben érzi támogatottságot; úgy gondolja, megkapta a felhatalmazást; és azt mondták neki, hogy

“még, még, még”.

Hiszen ő már megmondta március 15-én, hogy nem oda Buda, de még Pest se. És már megint mennyire beletalált.

Facebook Comments