Az egyik Fidesz-propagandista közölte, “Európa legtöbb országában már nincs áram, olaj és gáz”

Az egyik Fidesz-propagandista közölte, “Európa legtöbb országában már nincs áram, olaj és gáz”

Az egyik Fidesz-propagandista közölte, “Európa legtöbb országában már nincs áram, olaj és gáz”

Ezzel promotálta Orbán rezsicsökkentés-csökkentését.

Az Orbán-rezsim totális felelősség el- és áthárító mechanizmust léptetett életbe a megszorításokkal egy időben. Mindenki más a hibás a költségvetési restrikcióért. (A megszorítás kifejezést tilos használni.) A forint ellen spekulálók. A háború. Az “elhibázott szankciók”. Nyugat-Európa. Brüsszel, amelyik nem ad pénzt. Soros és a civil szervezetek. Az Európai Parlament. A hazánk ellen áskálódó baloldal. Ukrajna. Zelenszkij, akit nem érdekel, hogy mind megfagyunk.

Két ember nem hibás egyáltalán. Fel se merül, hogy bármiben is felelős volna

  • Putyin, aki az Ukrajna elleni háborút elindította;
  • valamint Orbán, aki a választás előtt a csillagokat is leígérte az égről, az Isten pénzét is szavazatvásárlásra költötte, teljesen taccsra téve ezzel az állami büdzsét.

A szómágia másik lába annak bemutatása, hogy mindenhol máshol is ugyanilyen nehézségek vannak. Vagy még nagyobbak. Ebben sikerült szintet lépni.

Bohár Dánel, a propagandaminisztériumból közvetlenül vezérelt fideszes beszélő fejek egyike magáról azt közli, hogy egyetlen dolog érdekli, az igazság.

Ehhez képest, az állami rezsitámogatás jelentős részének eltörlését azzal a címben citált, a képen is látható, valamint azóta se törölt vagy korrigált állítással vezette fel még szerdán, hogy

“Európa legtöbb országában már nincs áram, olaj és gáz”.

Tehát a kormánypropaganda azt próbálja meg elhitetni, hogy a Nyugat már nemcsak a szakadék felé tart, és nem is csak hanyatlik, hanem egyenesen elpusztult.

Nem lennénk most az imperialisták helyében.

A Nyugat pusztulása főként azért probléma, mert az Orbán-kormány még az idén 5 milliárd eurót (2000 ezer milliárd forintot) szeretne kapni tőlük. Ellenkező esetben ugyanis további költségvetési kiigazításra (kevésbé eufemisztikusan: sarcra, népnyúzásra és pénzbehajtásra) lesz szükség.

Az EU-pénzek folyósításának viszont az egyik feltétele az ilyen Bohár-féle fakenews-propagandisták állami támogatásának megszüntetése.

Nem kell talán emlékeztetni rá, hogy jelenleg Európa egyetlen országára se igaz, hogy hiányozna a 3 említett energiahordozó. Nemhogy a legtöbbre.

Bohár és gazdái alighanem tesztelni próbálták, hogy mennyire kőbuta, fogalmatlan, agymosott birkák a saját választóik. Az agitátorka elő is adta nekik, hogy

“Európában egyedül Magyarország védte és védi most is rezsicsökkentést.”

Miközben jónéhány nyugat-európai országban éppen bevezetni kezdik az állami rezsitámogatást, amit meg Orbánék éppen kivezetnek.

A Nyugattal ellentétben azonban a remény nem halt meg. Bohár posztjaiból ugyanis kiderül, a rezsim szimpatizánsai nem (vagy nem kizárólag) sötétben tartott és trágyával etetett gombák, mint ahogy Rogánék tekintenek rájuk. Mindent ők se hisznek el. Számolni azért tudnak, és a számlákat is látják (vagy látni fogják). És jöttek azok a kommentek, hogy

  • amit a kormány mond, az nem igaz;
  • ők nem erre szavaztak;
  • Orbán nem ezt ígérte.

Ezért Bohár riporternek fel is kellett szólítania őket, hogy tartsanak össze és ki:

“Miért fontosabb mint valaha, hogy most minden jobboldali, Fidesz szavazó összetartson, és kitartson a nehézségek ellenére? Mert a nemzetközi és hazai baloldal bosszúja elkezdődött. (…) Most kell megvédenünk az egységünket. Most kell kiállnunk a kormány mellett, mert a baloldal támad, a baloldal meg akarja dönteni hazánk stabilitását, és annak katasztrófa lenne a vége. Tartsunk össze! Tartsunk ki! Soha többé baloldal!”

A Fidesz-szavazóknak most az a dolguk, hogy fogják be a szájukat és fizessék ki a számlájukat.

Facebook Comments