Csak azért is szeretet

Csak azért is szeretet

Csak azért is szeretet

2022. július 23-a az a nap, amikor egy ország jóérzésű lakossága szégyellte el magát. Na, nem azért, mert akkor volt a nyár egyik legnagyobb bulija, hanem azért, mert Orbán Viktor olyan náci szólamokat engedett meg magának, amileneket már nagyon régen nem mondott vezető politikus Európában. Talán ezért is voltak ennyien a Pride-on most: megmutatni, hogy nem lehet bántani senkit azért, mert egyszerűen olyan, amilyen.

Jó lenne, ha lehetne végre úgy Pride Budapesten, hogy a résztvevők egyike sem valami ellen van ott, hanem valamiért – de ezt a luxust, úgy tűnik, még egy darabig nem engedhetjük meg magunknak. A 35 ezer vonuló ezzel együtt csak jól érezte magát, ennyi volt a cél, és ez maradéktalanul teljesült is. Nem kell ezt túlgondolni – buli volt, jó fej emberekkel, akik a világ minden tájáról érkeztek (voltak itt Ausztráliából, Ukrajnából, Amerikából, Brazíliából, és számos európai országból is), és kíváncsian, nyitottan fordultak egymás felé. A jó dolgok általában ilyen egyszerűek.

Miközben a miniszterelnök a vegytiszta gyűlölet szavaival szólt a hozzá dörgölőzőkhöz, akik meg sem mertek mukkanni, hogy ez így nincs egészen rendben, Budapesten a szeretet és az elfogadás tartott ünnepet. Nem kérdés, hol volt – és lesz – jobb.

Facebook Comments