A Fidesz-propaganda már elismeri az ukrán területek orosz annexióját

A Fidesz-propaganda már elismeri az ukrán területek orosz annexióját

A Fidesz-propaganda már elismeri az ukrán területek orosz annexióját

A kettős beszéd folytatódik.

  • Miközben Orbán minden uniós szankciót megszavazott Oroszország ellen, itthon az ellenzéket hibáztatják a szankciókért.
  • Miközben Ukrajnára hullanak orosz-iráni bombák, Magyarországra hulló brüsszeli bombákat sulykolnak az erre fogékonyakba.

És most ez. Miközben a magyar kormány az ENSZ-ben is megszavazta, sőt, elterjesztője volt annak a határozatnak, amely nem ismeri el az ukrán területek Oroszországhoz való csatolását, az Orbán-rezsim propagandája viszont szintet lépett, és már igen:

A Origo nevű kormánylap a Herszon nevű ukrán város és megye visszafoglalására indult ukrán offenzívát minősíti Oroszország elleni támadásnak.

Ezzel közvetve elismerik az oroszok népszavazásának legitimitását, de erről nincs szó az összesen 11 soros cikkben.

Így azt sem említik, hogy az ún. referendum nyílt szavazással zajlott; a voksokat fegyveres orosz katonák gyűjtötték lakásról lakásra járva. Ennek megfelelően az eredmény borítékolható volt, és még az (amúgy átlátszó) urnák lezárása előtt be is jelentették, hogy a jelentős többség az Oroszországgal való unióra szavazott.

A fegyverrel kényszerített referendum és az erre hivatkozó annexió legalitását természetesen a világ jelentős része nem ismerte el. Az ENSZ-ben 143-an szavaztak a megszállást elítélő határozatra (amelynek 44 előterjesztője között Magyarország is ott volt), 35-en tartózkodtak.

Nem álltak Putyin oldalára az olyan neutrális nagyhatalmak, mint Kína és India vagy Brazília, továbbá a közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságok, vagy a hagyományosan russzofil európai országok, mint Szerbia (nem beszélve az uniós tag Bulgáriáról, Görögországról vagy Ciprusról) sem.

Csak öten szavaztak az annexió elismerésére. Oroszország mellett támogatta

  • Belarusz,
  • Szíria,
  • Nicaragua
  • és Észak-Korea.

Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott most a Gábor László főszerkesztette Oригo. Működési módjának ismeretében nyilván nem függetlenül a Rogán-féle propagandaminisztérium közvetlen utasításától.

Ez tényleg drámai fordulat. Most komolyan, hogy nem veszik észre Orbánék, mit művelnek?

Facebook Comments