Nem hiszed el: betiltották 10 éves gyerekek március 15-ei műsorát, mert “politikailag áthallásos”

Nem hiszed el: betiltották 10 éves gyerekek március 15-ei műsorát, mert “politikailag áthallásos”

Nem hiszed el: betiltották 10 éves gyerekek március 15-ei műsorát, mert “politikailag áthallásos”

Szerepelt benne, hogy Le a cenzúraval! es Szabad utat a sajtónak!

A dolog nincs megerősítve, de több szülő is arról posztolt a Facebookon, hogy az egyik budapesti általános iskolában megtörtént, hogy az igazgató a 4/a osztály (10 éves gyerekek) március 15-ei ünnepi műsorát nem engedte bemutatni a március 14-ei próbaelődás után az iskola egészének, mert “politikailag áthallásos”.

Az eset – szülők nem megerősített, de egybehangzó állításai szerint – a Budapest II. kerületi Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumban történt, amelynek igazgatója, illetve hivatalosan intézményvezetője Csenki József.

  • Az esetről posztoló szülőt a betiltás tényében megerősítette egy másik. Mindketten az írták, hogy a gyerekek “teljesen maguk alatt vannak”, mert hónapok óta készültek a műsorra.
  • Valamint megerősítette egy harmadik is, aki azt a kiegészítést tette, hogy egyszer előadhatták, csak a második bemutatót tiltotta le az intézményvezető.

Az iskola Facebook-oldalán közben nem esik szó a történtekről. Ellenben posztolnak a sítáborról, továbbá hogy Nick Vujicic keresztény hittérítő és motivációs tréner előadásán jártak (akivel Orbán Viktor is találkozott).

Csak emlékeztetőül, az 1848. március 15-ei forradalom egyetlen azonnal eredménye volt, hogy a helytartótanáccsal sikerült elfogadtatni a cenzúra eltörlését. A közismert 12 pont közül ezt rögtön a legelsőben követelték:

Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését.

  • Az egyik hozzászóló azt írta, hogy “Nagyon helyes! A gyerekeket tekintélytiszteletre kell tanítani, nem hőzöngésre. Hogy fognak boldogulni ebben az országban, ha lázadó anarchistákat állítanak eléjük példaképnek?”
  • Egy másik pedig hangot adott annak a reményének, hogy a gyerekek “az aláírásgyűjtés után még hazamehettek és nem vitték őket”.

Facebook Comments