A nagy átverés: a kereszténység hős védelmezője elárasztja bevándorlókkal Európát

A nagy átverés: a kereszténység hős védelmezője elárasztja bevándorlókkal Európát

A nagy átverés: a kereszténység hős védelmezője elárasztja bevándorlókkal Európát

Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a minap arról értekezett a Facebookon, hogy „Orbán Viktor valamit jól csinál”, „volna tőle mit tanulni”.

Kickl arra utalt, hogy miközben Ausztriában 2022-ben 112 ezer menekültkérelmet nyújtottak be, Magyarországon ez a szám mindössze 46.

Az Eurostat adatai szerint nem 112 ezret, hanem 106 ezret, de ez a lényegen nem változtat.

Ebben nincsenek benne az ukránok, akik ideiglenes védelemre jogosultak, bár Magyarország tekintetében alig változtatnának a dolgon, mivel szinte mindegyük továbbmegy.

Azonban Herr Kickl, az osztrák nacionálpopulisták Neu Führere elgondolkodhatna azon, hogy honnan is érkeznek Ausztriába (valamint Németországba, ahol 217 ezer kérelmet nyújtottak be tavaly) a menekültek/bevándorolni kívánók.

Az Eurostat adatai ugyanis azt is megmutatják, hogy a Németországban menedékkérelmet benyújtók kétharmada, az Ausztriába bevándorolni kívánók 70%-a Szíriából (Szpasziba Vlagyimir Vlagyimirovics), Afganisztánból (Thank you, Mr Trump), Törökországból (Mersi cumhurbashkani), Irakból és Indiából érkezett.

Azaz a balkáni útvonalon. Tehát főként Magyarországon keresztül. Nehéz vagy inkább lehetetlen elképzelni, merre mehettek volna másfelé.

Orbán valamit tényleg jól csinál. A kereszténység hős védelmezője, a migráció legelszántabb ellenfele elárasztja bevándorlókkal a megvédeni kívánt országokat. (Ez, meg az infláció gerjesztése valóban jól megy neki.)

Két módszer van erre.

  • Mivel a magyar határvédelem jórészt csak papíron létezik, a szerb-magyar határon egyszerűen létrán átmásznak a kerítésen, és mehetnek, ahova akarnak. Orbán elvbarátai és Vucsics és Erdogan szintén minden akadékoskodás nélkül átengedik a vándorokat.
  • A másik módszert a helyzet hozta, és még jobb. Szerbiából Magyarország helyett Romániába mennek, onnan lépik át a magyar határt.

A hatóság minden reggel közli, hogy mennyien léptek be Ukrajnából (a kishatárforgalmat próbálják menekültáradatnak beállítani), mennyien kértek menedékjogot (minimális), továbbá, hogy mennyien nyilatkoztak a Romániából belépők közül, hogy ők valójában Ukrajnából érkeztek.

De ukrán papírokat (ami azonnali ideiglenes menedékre jogosítana) természetesen nem kérnek tőlük, úgyhogy mindenki azt mond, amit akar.

És megy tovább Ausztriába, valamint Németországba, ahol emberségesebb eljárás reményében benyújtja a kérelmét. Azonban ezt csak amiatt tudja megtenni, mert a migráció papíron legnagyobb ellensége mindenfajta akadékoskodás nélkül átengedi őket.

Ne azt nézzük, amit megválasztása érdekében mond, hanem amit valójában tesz.

Ugyanez történt már 2015-ben is, amikor Orbán 400 ezer menekültet engedett, sőt, különvonatokkal szállított át Ausztriába. Most nagyságrendileg ugyanez a helyzet: a bő 800 ezer uniós menedékkérő nagyjából feléről megalapozottan feltételezhető, hogy Magyarország engedte be a schengeni övezetbe.

A kereszténység hős védői, a Fidesz-KDNP képviselői eközben parlamenti politikai nyilatkozatot fogad el, ami azt tartalmazza, hogy

Hazánk alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme érdekében a migrációt meg kell állítani.

Orbán pedig csütörtökön a „brüsszeli mocsár lecsapolásáról” értekezett, amivel arra utalt, hogy migráció-, „woke”- és „gender”ellenes (értsd: szélsőjobboldali) fordulatra van szükség Európában.

A maga eszközeivel mindent is megtesz a német és osztrák az idegenellenes pártok EP-kampánya érdekében. Annyi menekültet/migránst enged át, küld oda, amennyit csak tud. Amennyi csak jön.

Facebook Comments